Deň otvorených dverí

22.10.2023 16:54
Zo školy

Autor : Viktória Kleštincová, SOŠ poľnohosp. a služieb na vidieku, Zavarská, Trnava

Späť na úvod

    Dňa 19.10.2023 zafúkal jesenný vetrík a otvoril dokorán naše brány. Okrem dočervena sfarbených lístkov so sebou privial aj nadšených deviatakov, ktorí dostali možnosť si obhliadnuť priestory našej školy a dozvedieť sa viac o štúdiu u nás. Návštevníci spoznali odbory a zamerania, ktoré naša škola ponúka prostredníctvom ukážok, výkladov a interaktívnych aktivít.

    Pred školou stáli traktory, ktoré predviedli a popísali žiaci agromanažmentu. Záujemcovia si mohli sadnúť do ktoréhokoľvek z nich a rovnako sa v ktoromkoľvek odfotiť. 

    Po registrácii na vrátnici našej školy sa mohli vydať na potulky areálom a navštevovať jednotlivé stanovištia, ktoré sme pre nich s potešením pripravili.

    Pred aulou bolo možné si zakúpiť rôzne výtvory našich žiakov vrátane hračiek pre psy, dekoračných predmetov a kvalitných plátenných tašiek s logom školy.

    Na prízemí sa zoznámili s chovateľským krúžkom a rôznymi zvieratami - od najmenších hlodavcov po priateľského veľhada. Tí najodvážnejší si mohli vyskúšať, aký je to pocit niesť hada na svojich ramenách ako šál.

    Záujemcov odboru veterinárneho zdravotníctva isto upútala naša biologicko-chemická učebňa i naše laboratóriá. Mohli si vyskúšať meranie objemu, filtráciu i titráciu, pokusy, skúmanie cez mikroskop, skladanie modelu ľudského tela, naučili sa o vermikompostéri a dážďovkovom čaji.

    Nechýbali ani rôznorodé kvízy, napríklad z predmetov pestovanie rastlín, nemecký jazyk a biológia. Naše pani učiteľky cudzích jazykov ukázali žiakom učebnice anglického a nemeckého jazyka, prichystali si aj zábavné hlavolamy, aj rébusy. Hlavy si potrápili pri lúštení kvízu z pestovania rastlín, kde hádali názvy obilnín podľa ich plodov.

    Za budovou školy, na trávnatej ploche, sa o 9., 10., a 11-tej hodine konali ukážky výcviku psov pod vedením pani učiteľky kynológie. Predvádzané boli rozmanité cviky v podaní najrozličnejších plemien psíkov a ich majiteliek z 3. A.

    Ak ste nás v deň otvorených dverí navštívili, ďakujeme vám a veríme, že sa o rok vidíme. A vy, ktorí ste náš DOD zmeškali, nezúfajte, chystáme totiž ešte jeden. O jeho termíne bude priebežne informovať facebooková stránka našej školy: https://www.facebook.com/spostt .

Fotogaléria k článku