Biela pastelka

21.09.2023 10:56
Zo školy

Autor : Nina Strempekova, ZŠ Duklianska ul., Bánovce nad Bebravou

Späť na úvod

Biela pastelka 

Milí učitelia, ahoj decká! 

Ako každý, tak aj tento školský rok sa bude konať zbierka Biela pastelka. Zbierka sa koná každý rok v septembri a z celého Slovenska sa dokáže vyzbierať okolo 200-tisíc €. V minulom roku sa nám dokonca podarilo vyzbierať takmer 260-tisíc €. Viacerí z vás určite viete, že táto zbierka slúži ako finančná podpora práve pre ľudí, ktorí sú slabozrakí alebo nemôžu vidieť vôbec. Len tá predstava znie nepríjemne. Práve preto sa snažíme vyzbierať čo najviac peniažkov, aby sme týmto ľuďom v núdzi pomohli.

Biela pastelka. Kreslí bielu čiaru na tmavej ceste. Podaktorí z vás, si môžete všimnúť bielu pastelku v peračníku, ktorú nepoužívate. Prečo by ste aj mali, keď bielu farbu nie je vidno na bielom papieri. Ale, keď vymeníme biely papier za farebný, biela pastelka dostane význam. Zviditeľní sa. Práve táto situácia symbolizuje existenciu nevidiacich alebo slabozrakých ľudí. Biela pastelka predstavuje svetlo, keď je okolo tma.

Tento rok sa bude zbierka konať dňa 22.9. (piatok). Prispieť môžete minimálnou sumou 1€. Prispieť môže každý! Zapoj sa a môžeš zmeniť životy mnohým ľuďom.