Zručnosti žiakov Hotelovej akadémie Martin

14.06.2021 15:06
Zo školy

Autor : Matej Remenár, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Žiaci druhého ročníka študijného odboru hotelová akadémia

dňa 10.06.2021 absolvovali laboratórne cvičenie v priestoroch školského átria. Jeho cieľom bolo upevniť získané praktické zručnosti v oblasti technológie prípravy pokrmov a techniky obsluhy. V dopoludňajších hodinách, v rámci prípravných prác žiaci pod vedením manažérky Kataríny Dubovcovej pripravili átrium na grilovačku a prezentáciu vybraných zručností. Nechýbala ani fotogaléria, ktorá pripomínala spoločne prežité chvíle so svojimi učiteľkami počas pandemického školského roka. V úvode podujatia privítali pozvaných hostí Laura Rumanová a Matej Remenár. Ako moderátori podujatia uvádzali jednotlivé vystúpenia žiakov. Hostia mali možnosť vidieť prípravu nealkoholického mojita, zeleninového šalátu, ovocného šalátu a plnených palaciniek.

V závere prezentácie zručností im spolu so žiakmi prvého a tretieho ročníka zaspievali pieseň, ktorá sa podpísala pod pohodovú atmosféru podujatia. Po veselej pesničke prišli na rad pokrmy z grilu. Žiaci nimi ponúkali svojich hostí a mali z toho veľmi dobrý pocit, pretože chutili skvele. Cieľ laboratórneho cvičenia sa naplnil. Žiaci preukázali, že úroveň ich zručností je na slušnej úrovni.

Majú všetky predpoklady na to, aby sa z nich v budúcnosti stali naozajstní odborníci. Pre žiakov bola práca pred hosťami novým zážitkom, pretože z dôvodu pandémie im nebolo umožnené absolvovať prácu v obsluhe v odbytových strediskách.

Autori článku: Mgr. Monika Vaňová a Mgr. Paulína Bukovinská. 

Fotogaléria k článku