Po zvonení

17.12.2019 13:03
Zo školy

Autor : Mária Rumanová, ZŠ Čaňa

Späť na úvod

Po zvonení / alebo O našom školskom časopise/


Každá dobrá škola má mať časopis. A aby mohol aj fungovať, musí mať zanietených redaktorov a trpezlivých učiteľov, ktorí si ich zoberú pod svoje ochranné krídla. Koncom minulého školského roka sme sa pustili do hľadania takýchto ľudí, ktorí budú pravidelne mapovať dianie v našej škole, každý z iného uhla pohľadu. Podarilo sa a záujemcov o redaktorovanie sa prihlásilo neúrekom. Postupne si ich otestujeme a keď sa z nich vyprofiluje stabilný redaktorský tím, každého z nich vám v jednotlivých číslach časopisu predstavíme.

Čo vlastne musí mať taký časopis a máme vôbec všetko?

1. redaktori - máme

2. názov - máme - redaktori mali kopu nápadov ako časopis nazvať, ale napokon si povedali, nech si vyberú žiaci sami. Spustili sme elektronické hlasovanie a z nápadov žiakov, učiteľov, rodičov a ľudí, ktorí nám fandia na Facebooku, sa do finále prebojovali názvy Poškoláčik, Po škole, Po zvonení. Napokon nás najviac oslovil ten posledný spomenutý - takže náš časopis sme oficiálne pokrstili názvom Po zvonení.

3. logo - máme  

4. o čom chceme písať - vieme celkom presne

Časopis bude vychádzať každé 3 mesiace a nájdete v ňom články z rubrík:

  •  Čo máme nové,
  •  Opýtaj sa pani psychologičky,
  •  O projekte V našej škole je pohoda,
  •  Tvoríme /priestor na vaše umenie-básne, fotografie, maľby.../,
  •  Po zvonení je zábava,
  •  nebudú chýbať ani správy zo športového diania na škole.


Myslím si, že sa máme na čo tešiť. Na záver už len poprajem nášmu časopisu nech je poučný, zábavný /ako chvíle po zvonení/ a pestrý  a nech okruh jeho čitateľov z čísla na číslo rastie.