Stalo sa

02.12.2019 13:27
Zo školy

Autor : Tamara Blatníková, ZŠ Gemerská, Plešivec

Späť na úvod

September 

Tento rok sme sa pri príchode do školy začali „čipovať“ Spočiatku bol z toho každý prekvapený, ale teraz je to už bežná rutina.

• 26.9. 2019 sme si pri príležitosti Európskeho dňa jazykov precvičili naše jazykové zručnosti a schopnosti na 6 rôznych stanovištiach.


 Október

Do zbierky Biela pastelka 3.10. sa podarilo vyzbierať 90,64 eur.

• 9.10. sa žiaci 6.A a 6.B s p.uč. Podobovou zúčastnili besedy so spisovateľom Petrom Hujdičom. Bol veľmi vtipný a ukázal nám, že čítanie je zábava.

• 15.10. na Svetový deň zdravej výživy, nám žiaci 9.A pripravili rožky s chutnými nátierkami. Škoda, že Svetový deň zdravej výživy nie je každý deň!


17.10. sme si na školskom dvore pozreli, ako pracujú policajné psy na pokyny skúsených policajtov. Rešpekt!

• Žiaci pracujúci v Novinárskom krúžku si 18.10. v štúdiu RVTV si vyskúšali prácu novinárov.

• Viktória Gáspárová sa 18.10. zúčastnila recitačnej súťaže Zlatá podkova a vyhrala 2. miesto. Blahoželáme!

• 23.10. bolo celoškolské ZRPŠ. Napriek našim obavám to nedopadlo až tak zle.

• 25.10. žiaci sa zúčastnili na obvodného kola v atletickej disciplíne cezpoľný beh.
• Od 30. do 31. októbra sme si užili prvé prázdniny v tomto školskom roku. Padli nám dobre, ale nenamietali by sme, ak by trvali o pár dní dlhšie...


November 

November sa niesol prevažne v duchu merania síl - buď v podobe súťaží alebo v menej príjemnejšej podobe testovania.  


12. novembra sa tímy žiačok z ôsmich základných škôl zúčastnili okresného kola vo florbale družstiev na ZŠ Zlatá a ZŠ Pionierov. V konkurencii ôsmych základných škôl získali naše žiačky skvelé 2. miesto! Blahoželáme!

• 14. novembra sa okresného kola vo florbale zúčastnili aj chlapci, úspech svojich spolužiačok ale nezopakovali. Získali však cennú skúsenosť a našu školu reprezentovali statočne.

• 15.11. písali deviataci riaditeľské testy zo všetkých predmetov. Výsledky budú vedieť čoskoro.

• Piataci písali testy z matematiky a zo slovenského jazyka v rámci testovania piatakov T5 2019 v stredu 20. novembra. Na výsledky si chvíľu počkajú.


18.11. sa na našej škole realizoval ďalší projektový deň, tentoraz na tému Vzdelávanie k demokratickému občianstvu a ľudským právam. Znova sme sa niečo nové naučili bez toho, "aby nás to bolelo" :D.

21. 11. sa milovníci anglického jazyka stretli na školskom kole olympiády z anglického jazyka. Súperili v dvoch kategóriách A1 a B1. Po náročnom teste si mohli pustiť ústa "na špacír", samozrejme, len v angličtine. Na okresné kolo olympiády pôjdu v januári našu školu reprezentovať Ján Šofranko zo 7.B (v kategórii A1) a Mia Matejková ( v kategórii B1). Držme im palce!


Posledný novembrový týždeň sa na našej škole častejšie skloňovalo slovo "drogy". To preto, lebo v rámci prevencie užívania drog sa všetky triedy zapojili do rôznych, prevažne športových aktivít, ktoré sa niesli pod hlavičkou Európskeho týždňa boja proti drogám. Nie nadarmo sa hovorí, že "v zdravom tele - zdravý duch".

Ak by sme rozmýšľali, ktorej triede udelíme titul "trieda mesiaca", tak tento titul by v novembri 9.A. Úspechy sprevádzali túto triedu na rozličných súťažiach po celý mesiac. Zlatým klincom bolo 3. miesto Viki Gáspárovej na okresnom kole olympiády v slovenskom jazyku. Chlapci Flórián Repka a Tibor Segyo z tej istej triedy si z okresného kola technickej olympiády odniesli diplomy za 2. miesto.


Začali sme s nácvikmi na estrádu. Zatiaľ sú z toho vystresovaní najmä naši učitelia. My vieme, že to spoločne dáme a ako každý rok to bude krásny predvianočný zážitok!