Marcové aktivity v ŠKD

16.05.2021 11:39
Zo školy

Autor : Diana Murínová, ZŠ Dobšinského, Rimavská Sobota

Späť na časopis

Rozprávkovo: V mesiaci marec sme čítali rôzne rozprávky. Čítali pani vychovávateľky deťom, staršie deti mladším spolužiakom. Rozprávky sme počúvali aj na CD.

Pevnosť Boyard: Prebehli aj súťaže a hry s ambasádorom. Hry a súťaže boli rôzne podľa veku a schopnosti detí.

Zdravotná výchova: Tento mesiac sme sa v rámci ZV venovali medu, včelím produktom a ich liečivým účinkom. Med má mnoho zaujímavých prívlastkov a pomenovaní, ako tekuté zlato, elixír života alebo hojivý zázrak. Povedali sme si všeličo zaujímavé k tejto téme, maľovali sme omaľovánky, dopĺňali pracovné listy a veľa nového sme sa o tomto produkte dozvedeli.

Marec mesiac knihy: Knihy a čítanie sú neoddeliteľnou súčasťou marca, a práve preto si deti priniesli svoje obľúbené knižky, ktoré nám predstavili, vyrábali sme do kníh záložky, zahrali sme sa na spisovateľov, hádali krátke ukážky z rozprávok, a veľa, veľa sme čítali.

Prvý jarný deň: Keďže marec je už jarný mesiac, tak sme si pripomenuli kedy prvý jarný deň prichádza. Vyrábali sme rôzne jarné kvietky, kreslili, vyfarbovali omaľovánky a tešili sa na pekné, slnečné počasie.

Deň vody: Svetový deň sme si v každom oddelení pripomenuli rôznymi spôsobmi – kresbami, pokusmi, omaľovánkami, prac. listami, súťažami, alebo rozhovormi o – využití, znečistení, kolobehu, ochrane vody a životného prostredia.

Aktiváčik: Tak ako po iné mesiace aj tento mesiac si každé oddelenie zhrnulo svoje aktivity do aktiváčika.

Veľká noc v ŠKD

Veľkonočné sviatky sú pre deti vzácne podobne ako Vianoce. Tešia sa na ne, pretože sú výnimočné, pestré a veselé, plné zaujímavých činností a sú zároveň oslavou jari. Veľká noc predstavuje množstvo tradícií a zvykov. Tento rok nám pandemická situácia Veľkú noc zmení. Aj v ŠKD sa už tradičné veľkonočné tvorivé dielne nekonali, tak ako po iné roky, ale aj napriek tomu sme si s deťmi v oddeleniach vyrábali z rôznych materiálov rôzne symboly Veľkej noci ako sú: zajačiky, vajíčka, barančeky, kuriatka, venčeky. Čítali sme rôzne jarné, veľkonočné príbehy. K veľkej noci neodmysliteľne patria aj veľkonočné vinšovačky a básničky.

Fotogaléria k článku