Deň Zeme v ŠKD

16.05.2021 11:22
Zo školy

Autor : Diana Murínová, ZŠ Dobšinského, Rimavská Sobota

Späť na články autora

Už tradične si 22.4. pripomíname DEŇ ZEME.

K tomuto medzinárodnému dňu sme sa pridali aj my a pripomenuli si ho v ŠKD.

Žiaci vyjadrili vzťah k tomu dňu rôznymi spôsobmi vo svojich oddeleniach.

Oddelenie – Motýlikov: Žiaci z tohto odd. vytvorili z odpadového materiálu rôzne výtvory- robot, pizza, hrad, prima banka, kamión, vtáčia búdka. Okrem výrobkov sa rozprávali o separácii odpadu, kreslili odpadky v prírode.

Oddelenie – Žabičiek:  Oddelenie Žabičiek vyrobilo z odpadového materiálu- automat na cukríky, robota, počítače. Toto odd. sa nieslo v duchu – „V prírode s mackom uškom“ ( rozhovor, hádanky, kreslenie).

Oddelenie – Macíkov Macíky z odpadového materiálu vyrobili- kvety, chobotnice, vláčik. Rozhovor o separácii a názorná ukážka tiež nechýbala. Spestrili si to tajničkami, pracovnými listami a omaľovánkami. 

Oddelenie – Mačiatok Mačací útulok, bocian, kvety, váza, dom snov, kuchynka, myšomucha, kvetináč, držiak na perá, mrakodrap toto všetko z odpadového mrakodrapu vyrobilo odd. Mačiatok. Využili malé plastové kontajneri na názornú ukážku, rozhovor, omaľovánky a pracovné listy.

Oddelenie – Lienok Oddelenie Lienok sa zahralo na veveričky triedičky- vypočuli si pesničku o triedení odpadu, vymysleli básničku, pozbierali odpad v areáli školy, vyfarbili omaľovánky, čítali príbehy o znečistení prírody, z odpadového materiálu vyrobili kvety, strom, hru- hod na kužeľ. Na záver lienočky čakal kvíz- čo viem o odpadkoch.

Fotogaléria k článku