Exkurzia Viedeň

20.06.2019 21:37
Zo školy

Autor : Natália Šturmová, ZŠ J.A.Komenského, Sereď

Späť na úvod

    Dňa 17.6.2019 sa žiaci druhého stupňa vybrali na exkurziu do Viedne. Hlavné mesto našich susedov navštevujeme každoročne v júni.

    Po takmer trojhodinovej ceste sme vystúpili na Námestí Márie Terézie, kde sme sa šli pozrieť do prírodovedného múzea na vystavené vypreparované zvieratá a minerály rôznych druhov a veľkostí. Je až neskutočné, čo všetko dokáže príroda vytvoriť. Zaujímavosťou bola i vystavená 25-tisíc rokov stará Willendorfská venuša, ktorá nás prekvapila svojou miniatúrnou veľkosťou. 

    Po návšteve múzea sme sa presunuli historickými uličkami až k Dómu sv. Štefana, v ktorom sme si spravili krátku prehliadku. Nasledoval rozchod s možnosťou chutného obeda. Bolo si z čoho vyberať.  K tomu krásne slnečné počasie, množstvo turistov takmer  z celého sveta, kaviarničky, zmrzlina...

     Zábavný park Práter bol čerešničkou na torte. Tam sme okúsili rôzne atrakcie, automaty, stánky i strašidelné domy. Slávny Riesenrad, rôzne reťazové kolotoče či horská dráha boli zábavou, akú sme v našom meste ešte nezažili.

     V autobuse sme si zaspievali ľudové piesne, čím sme si spríjemnili cestu domov. Viedeň opäť nesklamala, exkurziu by sme si radi zopakovali.