Nepodarená torta

10.06.2024 14:14
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Stalo sa to minulý rok cez zimné prázdniny. Moja babka vie robiť veľmi dobré a chutné torty. Robí ich vo voľnom čase a vždy nám dá ochutnať. Keďže sa blížili sesternicine narodeniny, babka jej chcela upiecť tortu. Po dlhom pripravovaní bolo cesto hotové. Krásne upečené voňavé cesto babka položila na stôl, aby poriadne vychladlo. Potom sa chcela ísť modliť do kostola, ale bolo strašne zima, a tak ju môj oco odviezol.     

    Pár minút po tom ako odišli sa v kuchyni objavila moja druhá mladšia sesternica. Je to veľmi nezbedné dieťa. Ako sa tak prechádzala po kuchyni zbadala babkinu fľašu s dažďovou vodou na polievanie kvetov. V hlave jej skrsol výborný nápad. Neváhala, zobrala fľašu s dažďovou vodou a začala ňou polievať cesto.

    Keď minula väčšinu vody, uložila fľašu na pôvodné miesto a tvárila sa akoby nič. Keď sa babka vrátila z kostola, bolo už neskoro a cesto odložila do špajzy. Na ďalší deň ho vytiahla, ale niečo sa jej na tom nezdalo. Cesto bolo mokré a príšerne zapáchalo. Babka si potom všimla že vo fľaši na polievanie kvetov je nejako málo vody. Po chvíli jej došlo čo sa asi stalo.

     Nakoniec babka objavila vinníčku. Keď piekla opravnú tortu, radšej zamkla kuchyňu, aby sa nestalo niečo podobné. Nakoniec sa jej druhá torta podarila a všetko dobre dopadlo.


E. Slugeňová, žiačka 5. ročníka