Valentín na Duklianskej

15.02.2024 07:31
Zo školy

Autor : Viktória Danišová, ZŠ Duklianska ul., Bánovce nad Bebravou

Späť na úvod

Valentín na Duklianskej

Február, nie je obyčajný mesiac. Je jedinečný nielen tým, že je najkratší spomedzi všetkých, ale aj tým, že tento mesiac oslavujeme sviatok – svätý Valentín. 14. február spájame s láskou. V súčasnosti, v čase vojny a nenávisti, je myšlienka šírenia lásky viac než potrebná. Valentín nie je len o zamilovaných, ale aj o láske k rodičom, súrodencom, starým rodičom a priateľom.

Aj u nás v škole sa tento sviatok nenechal len tak bez povšimnutia. Je známe, že sa šírenie lásky v našej škole stalo každoročnou tradíciou. Vyzvali sme všetkých našich učiteľov a žiakov, aby sa v tento deň obliekli do červenej. Červená symbolizuje farbu srdca a srdce znamená lásku, je to prepojené. Žiaci prvého stupňa vyrábali srdiečkovú reťaz ako znak súdržnosti a priateľstva.

Ak naši žiaci chcú niekomu vyjadriť svoje city alebo niekomu popriať pekného Valentína mohli pred zborovňu do červenej škatuľky hodiť svoju valentínku v podobe pohľadnice alebo pozdravu. Čo je podľa mňa najdôležitejšie v tento deň dodržať? Je to práve to, aby ľudia boli k sebe milí, úctiví, a aby sa správali k sebe slušne, a mali sa radi, či už v práci, v školskej triede alebo nejakej inej skupine ľudí. Je to dôležité hlavne preto, aby nevznikali spory a cítili sme sa medzi sebou dobre. Samozrejme nielen na Valentína, ale aj v bežný deň. Nenechajte tento sviatok len tak a spomeňte si na svojich blízkych, rodinu, priateľov a poprajte im pekného Valentína . Som si istá, že ich to poteší. ♡

Viktória Danišová

Fotogaléria k článku