1. polrok na Duklianskej z pohľadu deviatačky

30.01.2024 07:36
Zo školy

Autor : Bianka Bibkova, ZŠ Duklianska ul., Bánovce nad Bebravou

Späť na úvod

Ahojte!

Konečne nadišiel ten čas, kedy si aspoň na chvíľu môžeme vydýchnuť. Pre nás deviatakov významný to čas, pretože vieme, čo nás čaká v druhom polroku tohto školského roka - monitor, prijímačky a kopu iných povinností. Predtým ako sa pustíme do druhého polroka, užime si prítomnosť a radujme sa, že známky na polročnom výpise sú už uzatvorené. Prvý polrok máme za sebou a z môjho pohľadu ubehol neuveriteľne rýchlo. Môžem však povedať, že bol veľmi pestrý.

Na našej škole sa každoročne uskutoční nespočetné množstvo akcií a nebolo to inak ani v prvom polroku tohto školského roka. Naši učitelia nás vzali na mnoho exkurzií a výletov, dokonca aj do zahraničia. Navštívili sme elektráreň v Mochovciach či historickú Viedeň spolu s vianočnými trhmi. Neminulo nás ani "predčasné testovanie" s názvom KOMPARO, v ktorom sme dopadli na výbornú. Zo všetkých testovaných škôl na Slovensku sme sa umiestnili medzi najlepšími 25%.

Ako deviataci sme mali ešte jednu milú povinnosť, a tou bola Jedlička. Ak by ste náhodou nevedeli čo je to Jedlička, je to program, ktorý si každoročne žiaci 9. ročníka pripravujú pre žiakov druhého stupňa. Spoločnými silami sme pripravili vtipný program a žiaci našej školy svojimi vystúpeniami pobavili spolužiakov a učiteľov. Bola to poriadna zábava!

Počas vianočného obdobia sa u nás konali školské vianočné trhy, na ktorých si žiaci, učitelia, ale aj rodičia mohli zakúpiť výrobky našich žiakov a nechýbal ani pravý punč s nádychom Vianoc. Okrem trhov sa mi zapáčil nápad s vianočnou poštou. Ak sme chceli niekoho potešiť, alebo prekvapiť, mali sme možnosť hodiť pozdrav do vianočnej krabice a jeden z členov školského parlamentu tieto pohľadnice pred Vianocami doručil svojmu adresátovi. Výborný nápad!

Na záver by som sa chcela za ďalšie super obdobie poďakovať všetkým spolužiakom, žiakom a hlavne učiteľom. Verím, že ďalší polrok bude minimálne takto dobrý, ak nie ešte lepší. :)


Bianka Bibková