Posledné dni roka na Duklianskej

16.01.2024 07:19
Zo školy

Autor : Viktória Danišová, ZŠ Duklianska ul., Bánovce nad Bebravou

Späť na úvod

Posledné dni roka na Duklianskej

Aj u nás v škole oslavujeme sviatky. Dá sa povedať, že „ vo veľkom”. Posledné decembrové dni sa v našej škole niesli v znamení tvorivosti, zábavy a vianočnej nálady.

Konali sa vianočné trhy s krásnymi výrobkami od žiakov aj učiteľov, samozrejme nechýbal vianočný punč. Na prvom stupni si žiaci spolu so svojimi triednymi učiteľmi zorganizovali besiedky a tvorivé dielničky, na ktorých sa maškrtilo, zabávalo a tvorilo. O program na druhom stupni sa postarali deviataci s programom „Jedlička”, ktorý pripravujú každý rok výhradne pre druhý stupeň . Po ich, zväčša komickej, show prichádza na rad diskotéka. Kto má chuť, môže si zatancovať a kto nie, pozrie si vo svojej triede nejaký film. Nemyslite si ale, že touto akciou sa život na Duklianskej končí. December bol pre nás naozaj rozmanitý, a keďže bol čas vianočný, nezabudli sme ani na starších a naša škola sa opäť aj tento školský rok zúčastnila projektu Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok.

Žiaci školského parlamentu zorganizovali súťaž o najkrajšie vyzdobenú triedu s motívom Vianoc. A aby som nezabudla. Pre tých, čo majú radi písanie listov, bola pred zborovňou pripravená škatuľka, do ktorej sa hádzala vianočná pošta. Mohli niekomu napísať list bez toho, aby ten niekto vedel, od koho je. V našej skole mám najradšej to, že si každý príde na svoje. Či už cez sviatky alebo celý školský rok.

A na čo sa najviac teším ja? Ja sa najviac teším na všetky akcie, ktoré sa ešte budú konať v tomto školskom roku a stále pevne verím, že nasneží a vyšantíme sa v snehu. To bude na dnes všetko :D.

Viktória Danišová