Vianočná Viedeň

08.01.2024 19:30
Zo školy

Autor : Emma Strížová, SOŠ poľnohosp. a služieb na vidieku, Zavarská, Trnava

Späť na úvod

Dňa 11.12. 2023 sme sa vybrali na výlet na námestie Rathausplatz do Viedne, kde na nás čakali vianočné trhy plné radosti a veselých ľudí.  

Vo vzduchu sa šírila vôňa punču a vianočných koláčikov. Obrovský kolotoč plný svetielok a farieb nezaujal len tých najmenších, úsmev na tvári prinášal aj dospelým návštevníkom.  

Mali sme dostatok času na preskúmanie všetkých stánkov a nakúpenie darčekov pre našich najbližších v podobe vianočných dekorácií, ručne vyrábaných ozdôb či medovníkových srdiečok. Občerstvili sme sa i rakúskymi národnými dobrotami. Spoločnú spomienkovú fotku sme si spravili pred budovou rakúskeho parlamentu.  

Ako to už u nás býva zvykom, cestu v autobuse sme si spríjemnili spevom a razom sme boli na ďalšej zastávke, v čokoládovni Hauswirth v obci Kittsee, v ktorej sme mali možnosť  ochutnať a zakúpiť si rôzne druhy čokolád.  Nikto neodišiel s prázdnymi rukami, tašky sme mali plné všakovakých dobrôt.  

Spokojní, no unavení, sme sa vrátili domov v popoludňajších hodinách. Vianočná Viedeň nás naladila na tú správnu vlnu a pomohla nám odreagovať sa od typického predvianočného chaosu.  

Ďakujeme za krásny výlet.  

Frohe Weihnachten!