Charitatívne vianočné trhy

07.01.2024 18:59
Zo školy

Autor : Viktória Kleštincová, SOŠ poľnohosp. a služieb na vidieku, Zavarská, Trnava

Späť na úvod

    20. 12. 2023 - k tomuto dátumu prislúcha jeden z výnimočných dní na našej škole. 

    Vianočné prázdniny už klopali na dvere, keď v priestoroch tried a chodieb strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave zavládol duch tvorenia,  ochoty, radosti a spolupatričnosti. Každoročné vianočné trhy nás tradične pohltili takmer úplne všetkých vrátane učiteľov i pani riaditeľky. Poschodia nemalej školy boli ozdobené stánkami jednotlivých tried s rozličným ,,tovarom". V širokom sortimente spod šikovných rúk pekárov, cukrárov, psíčkarov a umelcov, si našiel každý niečo, čo počarovalo nielen jeho oku, no možno i duši a žalúdku.

     Nad hlavami nám zaváňal vianočný punč, sladučké palacinky, čerstvé medovníky, všetky možné druhy chutných vianočných koláčikov, pálené drevo, praskajúce ozdobené šišky,  či schnúca čokoláda na lákavých čokoládových guľôčkach a mnoooho iného.

    Okrem vianočného pečiva, punču a palaciniek si naši žiaci mohli kúpiť vianočné ozdoby na stromček, dekoratívnych trpaslíkov, prívesky na kľúče, zdobené poháre, svietniky, bomby do kúpeľa, pletené výrobky, oriešky, hračky, maškrty pre psy a zväzky imela...

    Spoločne so vzájomnou podporou sa nám podarilo vyzbierať celkom 589,12€.

    Ambíciu výhry sa podarilo naplniť 3.A, ktorá svojím predajom vyzbierala 161,- €, druhé miesto nepochybne potešilo 3.B s finálnou vyzbieranou sumou 130,45 € a tretie miesto zaujali šikovní žiaci z 1.A s výborným výsledkom 87,40 €. Žiaci ostatných tried, ktorí sa zapojili, si rovnako zaslúžia obdiv i chválu.

Zatlieskajme si a tešme sa z úspechu! Vyzbieraná hodnota bude použitá na nákup potrieb pre chovateľský krúžok.

Fotogaléria k článku