NOVÝ ROK

21.12.2023 08:05
Zo školy

Autor : Tatiana Vrábelová, ZŠ Duklianska ul., Bánovce nad Bebravou

Späť na úvod

Nový rok

Koniec roka 2023 sa nezadržateľne blíži. Ešte predtým sa samozrejme musí skončiť škola a obvyklý vianočný zhon. Všetci nakupujú darčeky             a starajú sa o to, aby pri vianočnom stole nič nechýbalo.

Aká krásna predstava predvianočného týždňa: Maminy varia a pečú, detí vyzdobujú a stavajú stromček, ockovia sa pasujú s vešaním vianočných svetielok kade-tade po dome.

Vianoce sa blížia, pomaly končí škola a nás celý ten čas čakania na tento veľký deň zaujíma otázka: ,,Aký darček dostanem na Vianoce tento rok?“ Uvedomme si, že dávanie darčekov je iba akýsi symbol obdarovávania našich blízkych. Áno, urobíme našej rodine a priateľom radosť, no omnoho dôležitejšie je spoločné stretnutie a spoločne strávený čas s tými, na ktorých nám záleží a ktorých ľúbime.

Keď sa v piatok skončí škola a začnú prázdniny, žiaci odložia učebnice a tešia sa, že majú konečne voľno. Každý z nás môže robiť aktivity, na ktoré počas roka nemal čas. Prečítať si dobrú knihu alebo stretnúť sa so svojimi priateľmi je skvelý tip na trávenie prázdninových dní.

Keď prejdú Vianoce, s blížiacim sa novým rokom si začneme uvedomovať, že opäť prešiel ďalší rok a začína nový rok 2024. Veríme, že tento bude o malý kúsok lepší a krajší.

Všetkým našim učiteľom, žiakom a kamarátom prejeme v roku 2024 zo srdca len to najlepšie!

                                                                                                                                                                                     Redakčná rada ZŠ Duklianska