10b FAŠIANGOVÝ KARNEVAL

20.12.2023 16:16
Zábava

Autor : Ľuboslav Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na úvod

Po dlhej zime nastali konečne fašiangy, ktoré mali nádych jari a slniečka. Pri tejto príležitosti naša škola pripravila program pre nás, žiakov všetkých tried. Najprv sme sa rozlúčili so zimou tým, že sme pochovávali basu. Po pochovaní basy nasledovalo vystúpenie našich šikovných žiakov. Následne sme sa všetci prezliekli do rôznych karnevalových masiek, ktoré si deti kúpili alebo vlastnoručne vyrobili. Všetci sme sa pri skvelej hudbe vynikajúco zabavili a užili si tento úžasný deň. Najkrajšie masky boli ocenené rôznymi darčekmi, ktoré najviac potešili našich najmenších. Po tomto skvelom dni sme odišli v dobrej nálade a spokojní, že nám tieto oslavy vyšli na jednotku.

K. Valentýniová

Tento rok sme sa po dlhej dobe /korone/ tešili na karneval. Keď sme sa konečne dočkali, všetci sme sa obliekli do doma vyrobených prevlekov. Karneval bol plný všelijakých masiek ako napríklad: hasiči, pivo, babky, tetky, víly, knižka, komín, indiánka, Wednesday, doktor, kôš, ježibaby a mnoho ďalších nádherných masiek od výmyslu sveta. Na všetky si ani nepamätám. Ani sa nečudujem, veď nás bolo dohromady okolo 65.

Ja som bola hladkou múkou. S touto maskou mi, samozrejme, pomohla mamina. Kúpila jutové vrece, napísala naň nadpis Babičkina hladká múka, vyrezala doň otvory na ruky a nohy, a nakoniec ma už na mieste v škole s tatinom do toho vreca navliekli. Naplnili ma vzduchovými plastovými vankúšmi a výplňou na vankúše, jemne ma zviazali pod ramenami a bola som skoro hotová. V ruke som mala sitko a tvár mi pomúčili múkou. Podarilo sa mi vyhrať druhé miesto a spoločenskú vedomostnú hru, ktorú som už doma s bratom niekoľkokrát hrala. Prvé miesto vyhralo pivo a na treťom boli babičky. Porotcovia to určite mali veľmi ťažké , lebo všetky masky boli super a určite stálo veľa námahy ich vytvoriť. Len ťažko sa dali vybrať tie najlepšie.

Po vyhodnotení pokračovala zábava diskotékou. DJ nám robil Miško Vilhan. Bol to ozaj super karneval a všetci sme sa výborne zabavili. Už teraz sa teším na ďalší rok a na nové nápadité masky. Veľké ďakujem patrí všetkým učiteľom.

M. Vidiečanová

Fotogaléria k článku