OZZYHO prechádzka

16.04.2020 13:19
Zábava

Autor : Ema Kusá, ZŠ Gejzu Dusíka, Mierová, Galanta

Späť na úvod

OZZYHO PRECHÁDZKA

Myslíte si, že prechádzky so psom sú zábava? Že kráčate a každý chce vášho psa pohladkať? Že psa obdivujú, neťahá sa, poslúcha a nesmiem zabudnúť na chodenie bez vodítka? Nie s mojím psom.

Volám sa Simona (skrátene Simi) a môj pes je OZZY. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Aby ste mi verili, jednu prechádzku vám ukážem. Najskôr je postroj. Sú rôzne typy psov, čo sa týka postroja. Jedni sa klepú, druhí sa doň tešia. Ale OZZY taký nie je. Naháňam ho po celom dome. Zrazu padnem do žltej mláčky plnej šťastia. Neboj sa! Nepadla som tvárou, ale tričkom. Čiže, keď som mláčku utrela, umyla a prezliekla sa, OZZY si nechal nasadiť postroj. Neviem, asi z ľútosti.

Bývam blízko parku, tak sme išli doň. OZZY sa ťahal ako blázon. Ľutujem toho, že som sa prezliekla. Prečo? Lebo OZZY ma ťahal a ťahal. „Šmyk!“ skončila som ani nechci vedieť v čom. Napoviem ti. Je to hnedé, smrdí to, sadajú na to muchy a nezodpovední páničkovia to nezbierajú..."Hihi! Ho, ho, ho! Ha!“ smiali sa mi deti z ihriska.

Potom sme ja aj OZZY zbadali veveričku. Skôr než som stihla povedať OZZY fuj, OZZY sa mi vytrhol a začal bežať. Naháňala som ho a kričala: „OZZY STOJ! STOJ!“ avšak nepomohlo to. Zrazu sa mi šmyklo a skončila som v blate. Mňa to však nezastavilo. Zdvihla som sa a bežala ďalej. Veverička si to namierila zase k ihrisku smiechu (čiže kde sa mi smiali deti). OZZY za ňou a ja za OZZYM. Veverička a OZZY si to namierili okolo pieskoviska. Ale ja som chcela svojho psa chytiť! A preto som išla cez pieskovisko. Spravila som skok, no ani som ho nedokončila. Pýtate sa prečo? Jednoducho som sa potkla a skončila v pieskovisku. Deti sa začali znova smiať: Hi! Hi! Ho, ho, ha!“. Vstala som a už nebolo treba utekať. Veverička totiž vybehla na strom. OZZY si sadol vedľa stromu, vyplazil jazyk a začal dychčať. Rýchlo som ho pripla na postroj a šli sme domov.

Doma som sa zasa umyla a prezliekla. OZZY si ľahol do svojho zeleného peliešku a zaspal. Musím priznať, že OZZY je nezbedný, ťahá sa, neposlúcha, ... Ale i napriek tomu ho mám veľmi, veľmi rada. Ak budem mať dobrú náladu, napíšem ďalšie OZZYHO dobrodružstvá. 

Simi :-)