Celoslovenské stretnutie Envitalentov

29.05.2019 14:56
Zo školy

Autor : Dominika Hrobárová, ZŠ s MŠ Bernolákova, Šaľa

Späť na úvod

     Od začiatku školského roka plnili žiaci našej školy teoretickú časť súťaže Envitalent ako členovia organizácie Strom života. Teoretická časť pozostávala zo šiestich vedomostných kôl zameraných na podrobnejšie spoznávanie vybraných rastlín, živočíchov a geológie. Po úspešnom dokončení teoretickej časti, čakala žiakov praktická časť.

     V praktickej časti mali za úlohu vymyslieť a vypracovať si svoj vlastný projekt. Deti zo všetkých kútov Slovenska s tými najlepšími prácami pozvali v dňoch 22. - 24.5. 2019, aby od prezentovali svoje práce na celoslovenskom stretnutí Envitalentov v Hrabove. Z našej školy sa tohto stretnutia zúčastnili – Tereza Šúreková (9.A) , ktorá mala prezentáciu z názvom – Sladký no tichý zabijak, kde poučovala ostatných o tom, ako škodia sladené nápoje na naše zdravie . Dávid Suranyi (9. A) mal prezentáciu z názvom Erózia pôdy a Alexandra Benešová (5.A) z názvom Malé,nebezpečné do zničiteľné.Žiaci sa celkovo umiestnili veľmi dobre. V kategórii 3. - 5. ročník umiestnila Alexandra Benešová na 3.mieste a v kategórii 8.- 9.ročník sa Tereza Šúreková umiestnila na 1.mieste a Dávid Suranyi na 2.mieste a získali titul - mudrc. Žiaci absolvovali túru na Malino - Brdo. Na vrch sa žiaci hore vyviezli kabínovou lanovkou. Cestou späť  sa zastavili pozrieť mini farmu Sidorovo. Taktiež žiaci absolvovali lezenie po stromoch v lano parku Tarzánia. Počas celého pobytu boli pre žiakov pripravené aktivity.

     Počas pobytu sa žiaci naučili nielen prezentovať a vystupovať pred obecenstvom, ale zažili aj množstvo zážitkov, na ktoré budú spomínať ešte dlho.