Zahraničná odborná prax na Cypre

30.11.2023 19:42
Zo školy

Autor : Dasa Hidalgo González, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Od 28. mája do 28. septembra som sa zúčastnila zahraničnej odbornej praxe so spoločnosťou Algoos. Som žiačkou štvrtého ročníka, odbor hotelová akadémia. Pracovala som v luxusnom 4-hviezdičkovom hoteli Alexander The Great na Cypre.

Cyprus je očarujúca krajina plná príjemných ľudí, nádhernej flóry.. a hlavne mnohých mačiek!! Mačky sem boli privezené, aby znížili množstvo jedovatých hadov, čo sa nachádzali na tomto ostrove. Cyprus sa mi rozhodne veľmi páčil, aj keď zo začiatku som bola veľmi nervózna z nového prostredia, ale zamestnanci z Alexandra ma privítali s otvorenou náručou a pomohli spoznať nové prostredie.

Mnoho som sa tu naučila a bola som veľmi rada, že som mohla použiť moju angličtinu v praxi. Mali sme hostí a zamestnancov z mnohých krajín: Cyprus, Grécko, Rumunsko, Španielsko, Taliansko, Slovensko, Česko, Anglicko, USA, Ázia, Anglicko, Turecko a mnoho ďalších. Robila som 6 dní v týždni, 8 hodín denne, ráno od 8:00 do 12:00 a potom od 18:30 po 22:30. Cez prestávku som oddychovala. Počas voľných dní som s kamarátmi chodievala do neďalekého mestečka  alebo na pláž, kde sme si užili more a slnko.

Veľmi rada by som sa ešte na Cyprus vrátila, rozhodne odporúčam aj iným študentom, aby skúsili túto zahraničnú prax. Viem, že štyri mesiace mnohým z vás pripadajú moc, ale s mnohými priateľmi, ktorých tu spoznáte vám to ubehne veľmi rýchlo 😊.

Fotogaléria k článku