Erasmus + na Malte

29.11.2023 18:54
Zo školy

Autor : Sandra Švaňová, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Žiaci zo SOŠ O a S Martin, odbor hotelová akadémia sa v dňoch 6.11. - 18.11. 2023 zúčastnili Erasmu+ na Malte, aby sa zdokonalili v anglickom jazyku a vyskúšali si prácu v tamojších hoteloch.

Už prvý deň bol pre mnohých zážitok, keďže leteli lietadlom prvýkrát. Po príchode sme sa ubytovali a zoznámili s prostredím. Prvé dni sme chodili do jazykovej školy, aby sme si zlepšili anglický jazyk. V škole sme našli veľa skvelých kamarátov z rôznych kútov sveta, napr. Japonsko, Malta, Srbsko, Kolumbia...  Škola nás veľmi  bavila, ale bolo treba nastúpiť aj na hotelovú prax. Mali sme obavy, či sa nám tam bude páčiť, no strach sa rozplynul a zistili sme, že v práci je úžasne. Nápomocný bol aj kolektív miestnych kolegov. S ich pomocou sme to hravo zvládli. Obsluhovali sme hotelových hostí,  niektorí z nás pracovali na bare a učili sa nové veci.

Počas voľných dní sme spoznávali Maltu, ostrov Gozo a ostrov Comino, kde bolo naozaj nádherne. Išli sme tam loďou, čo bol pre nás veľmi veľký zážitok. Malta je krásna krajina a niektorí z nás sa tam plánuju cez leto vrátiť!

 

Fotogaléria k článku