Medzinárodná kuchárska súťaž v Poľsku

28.11.2023 13:55
Zo školy

Autor : Nikola Lazarová, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

3. ročník prestížnej kuchárskej medzinárodnej súťaže na počesť Zbignieva Kopyckiego

Dňa 25.10.2023 sa v Gastronomiku  v Lodži konal už tretí ročník prestížnej medzinárodnej súťaže, ktorý venoval pozornosť vegetariánskej rastlinnej strave s výnimočnou témou: „Pohánka biela ako sneh.“ Táto súťaž nebola iba o chuti a kreativite, ale tiež o dôležitosti zdravej stravy, čo sa stalo dôležitým aspektom pre náš tím a našu školu. Súťaž bola organizovaná na počesť Zbignieva Kopyckiego, zástancu vegetariánstva a propagátora zdravého životného štýlu.

Do Poľska sme prišli s kreatívnym menu. Ako hlavný pokrm sme pripravovali krokety z Beluga šošovice a zeleniny, hráškové pyré s mätou a paradajkový tartár. Spolu s dezertom, pohánkovými taštičkami s karamelizovanými jablkami v pohánkovom mede so slivkovým šodóm a pohánkovým popcornom, sme priniesli jedinečnú kombináciu chutí a zdravého stravovania, čo nám prinieslo krásne 4. miesto z 12 súťažiacich dvojíc. Vyhrali sme aj pekné ceny ako napr. ponorný mixér, rôzne kuchárske knihy, poľské chuťovky, kvalitný nožík a notes. Na svoj úspech sme veľmi hrdé a myslíme si, že našu školu sme hrdo reprezentovali.

Veľmi by sme sa chceli poďakovať Mgr. Paulíne Bukovinskej a PhDr. Petrovi Huľovi, PhD. za ich veľkú pomoc pri príprave a za podporu pri samotnom súťažení.

Autori článku: Nikola Lazarová, Martina Ďurmanová

                       4. ročník SOŠ O a S Martin, odbor hotelová akadémia

Fotogaléria k článku