Medzinárodná výstava psov v Bratislave

25.11.2023 19:43
Zo školy

Autor : Viktória Kleštincová, SOŠ poľnohosp. a služieb na vidieku, Zavarská, Trnava

Späť na úvod

    Žiaci 3.A a 4.A so študijným zameraním kynológia v rámci praktického vyučovania dňa 27. 10. 2023 navštívili medzinárodnú výstavu psov v bratislavskej Inchebe.

    Bolo skutočne čo obdivovať. V rozľahlých priestoroch výstaviska sme sa pohybovali aj medzi výstavnými šampiónmi. Exkurzia nás nielen zaujala, ale vzhľadom na naše odborné zameranie aj obohatila o základy vystavovania, mohli sme sa oboznámiť so štandardmi chovu rôznych plemien v praxi a spôsobom hodnotenia jednotlivých vystavovaných psov. Na veľmi príjemnej atmosfére sa okrem občasného štekotu vanúceho ponad naše hlavy podieľal aj priateľský prístup súťažiacich a objektivita porotcov.

    Medzi výstavnými priestormi sa nachádzalo niekoľko obchodíkov, v ktorých bolo možné zakúpiť si rôzne výstavné i štandardné príslušenstvo pre psy, pomôcky pre starostlivosť o ich srsť a pazúriky, výživové doplnky, maškrtky, pelechy a mnoho iného.

    Som presvedčená, že mnohí z nás by si so sebou domov najradšej vzali jedného, dvoch, troch či viacerých vystavovaných krásavcov. Táto exkurzia mala nepochybne aj motivačnú hodnotu pre všetkých budúcich kynológov našej školy.