Hovorme o jedle 2023

07.11.2023 13:41
Zo školy

Autor : RNDr.. Nikola Chochrunová, ZŠ s MŠ Ulič

Späť na úvod

XI. ročník týždňa HOVORME O JEDLE od 16. do 20. októbra 2023 prebiehal aj na našej škole. Zapojili sme sa do súťažno-vzdelávacej aktivity „HOVORME O JEDLE“ a výtvarnej súťaže „CHUTNÉ MAĽOVANIE“.

Naše vzdelávacie aktivity sme založili na myšlienke, že jedlo znamená radosť a pôžitok, zdravie a prevenciu, ktorú sme si posilnili nielen zdravým jedlom, ale aj tancom a športovými aktivitami. Tento týždeň bol každý deň iný.

Jedli sa zdravé nátierky, varili sa pirohy, jedlo a aranžovalo sa ovocie z našich sadov, ochutnávali sa zeleninové a ovocné smoothie, zahrali sme sa na Popolušku a triedili sme strukoviny. Tento skvelý týždeň sme zavŕšili cvičením a rozlúčili sa spoločným tancom, ktorý zatancovali žiačky II. stupňa. Okrem týchto aktivít sa na hodinách výtvarnej výchovy kreslilo na zvolenú súťažnú tému, najkrajšie práce boli vybrané a poslané do súťaže. Na hodinách informatiky žiaci robili „Cukrový kvíz“ a prezentácie na tému Cukry, tuky, soľ.

Ďakujeme všetkým učiteľom, zamestnancom školy a žiakom, ktorí prispeli svojimi príspevkami a podieľali sa na realizácii aktivít.

Fotogaléria k článku