Hovorme o jedle!

15.11.2023 08:23
Zo školy

Autor : Tatiana Vrábelová, ZŠ Duklianska ul., Bánovce nad Bebravou

Späť na úvod

Hovorme o jedle!

Naša škola sa opäť v tomto roku zapojila do XI. ročníka projektu organizovaného Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou: Hovorme o jedle. Tento projekt prebiehal v dňoch od 16. do 20. októbra.

Zdravý životný štýl a zdravá strava sa stala súčasťou života na našej škole. Žiaci sa už po druhýkrát zapojili do výzvy tohto projektu a zrealizovali rôznorodé aktivity zamerané na jedlo. Počas celého týždňa naše pani učiteľky maľovali, kreslili, tvorili, ale i ochutnávali známe i menej známe ovocie a zeleninu. 

Žiaci prvého stupňa si vybrali tému pre deti najmilšiu – "Chutné maľovanie". Vytvorili množstvo výkresov o jedle, ktoré máme najradšej, ale aj o tých, ktoré veľmi neobľubujeme. Najkrajšie sme poslali do súťaže a dúfame, že práce niektorých detí zaujmú aj porotu. Držíme im palce.

Žiaci na druhom stupni na hodine anglického jazyka skúmali ovocie a zeleninu svojim zmyslami a po anglicky opisovali chuť, vôňu alebo aj tvar a farbu daného jedla. Žiaci pripravili milú ochutnávku tradičného, ale aj exotického ovocia. 

Veríme, že tento projekt deti obohatil a priniesol im nové vedomosti, ale aj zážitky.

Fotogaléria k článku