Záložka do knihy spája školy

09.11.2023 20:08
Zo školy

Autor : Rebeca Ciňová, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Začiatkom školského roka sme sa tradične zapojili do projektu „Záložka do knihy spája slovenské školy“. Ide o 12. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy. Jeho cieľom je nadviazať kontakty medzi strednými školami, podporiť žiakov k záujmu o knihy a čítanie.  V 12. ročníku žiaci vyrábali záložky na tému Hrdinovia detektívnych románov. Kreativite sa medze nekládli. Aj preto nám vznikali záložky so zaujímavými motívmi. 

Robili sme rôznymi technikami, napríklad akvarel, fixkami, pastelkami a aj s tušom.Vznikali veľmi pekné záložky, každá mala svoje čaro a krásu, a každá bola niečím výnimočná. Na záložkách boli namaľovaní a nakreslení rôzni autori detektívok od Sherlocka Holmesa po Agathu Christie. Na svoje si prišiel aj Scooby Doo, legendárna kreslená detektívka ktorú poznáme všetci z detstva. Objavil sa tam aj slovenský autor detektívnych románov Dominik Dán, konkrétne kresba k dielu Venuša zo zátoky. Veľký záujem dostal autor Edgar Allan Poe. Táto téma nás dosť bavila a dúfame, že sa naskytne ešte podobná príležitosť na zlepšenie si svojich umeleckých zručností a popritom spoznávanie literatúry.

Záložky, ktoré nám prídu zo spárovanej školy, používame pri vyučovaní na vybraných predmetoch. Dávame si ich ako záložky do učebníc a čítaniek, inšpirujeme sa nimi k čítaniu rôznych diel.

Fotogaléria k článku