Povedal niekto Aussie?

26.06.2023 19:24
Zo školy

Autor : Kristián Viglaš, Gymnázium Ivana Kupca, Komenského, Hlohovec

Späť na úvod

Do našej školy prišla návšteva z austrálskej ambasády. Ambasádorky mali pripravenú prezentáciu o Austrálii a jej kultúre, ktorá sa nám snažila predstaviť Austráliu očami bežného človeka. Ambasádorky začali predstavením jedného z austrálskych zvykov - pitie čaju pomocou špeciálnych čokoládových sušienok a zvolili si dvoch dobrovoľníkov zo študentov, na ktorých predviedli krátku demonštráciu.Bolo to niečo iné, ako sme zvyknutí z bežných prezentácií a bolo to príjemná zmena.

Po tejto vtipnej ukážke sme pokračovali v prezentácii, počas ktorej sa študenti dozvedeli stručný prehľad o austrálskej kultúre, histórií a geografií. Ako súčasť prezentácie sme mali možnosť diskutovať a odpovedať na rôzne otázky o Austrálii. Za každú správnu odpoveď sme mohli získať kúsok austrálskej čokolády. Prezentácia bola vedená vo veľmi priateľskom tóne, každý sa mohol zapojiť do diskusie kedykoľvek a mať rôzne otázky ,ako napríklad: „Aké sú kengury naživo“ , „Ako sa vám páči prezývka Aussie“ alebo „Pili ste niekedy niečo z topánky“ (zvláštny austrálsky zvyk). Hostia ešte mali aj krátku vtipnú ukážku austrálskeho akcentu, ktorá zábavným spôsobom priblížila austrálsku kultúru. Nakoniec sa s nami aj srdečne rozlúčili a poďakovali sa za príjemné prijatie.

Táto návšteva bola podľa mňa veľmi zaujímavá a prínosná, keďže nám poskytla nové informácie o Austrálii a jej kultúre a zároveň sme sa mohli aj aktívne zapojiť