Majstri svojho remesla

20.04.2023 19:40
Zo školy

Autor : Daniela Kuliková, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Dňa 13.04. 2023 sa dve študentky štvrtého ročníka SOŠ obchodu a služieb Martin, odboru čašník/servírka zúčastnili barmanskej súťaže s názvom JUNIOR BARMAN ROKA 2022, ktorá sa konala v Tatranských Matliaroch vo Vysokých Tatrách. Celkovo bolo prihlásených 7 škôl a 13 súťažiacich. Nebolo  jednoduché súťažiť v 3 kategóriách, ale nakoniec sme to úspešne zvládli.

Súťažili sme v kategóriach Sparkling cocktail, Long drink a napokon After drink. Ako prvé sme mali kategóriu Long drink, v ktorej bolo kopec stresu a trémy, ale ku koncu  to všetko opadlo. Na prípravu troch porcií svojho drinku sme mali 6 minút. Vyžadovalo to rýchlosť, koncentráciu ale aj eleganciu.

Ďalšie kategórie nám už išli ľahšie, prvú sme mali za sebou a vedeli sme čo nás čaká. Mali sme veľkú podporu od našej pani riaditeľky Mgr. Danky Černákovej a od našej pani zástupkyne odborného výcviku Mgr. Janky Karkušovej. Síce sme boli radi, že sme mali takúto podporu, ale predsa to bol aj stres, keďže na nás dohliadal  prísnym očkom komisár. Nakoniec sa naša snaha a usilovnosť vyplatila a Daniela Kuliková obsadila 1. miesto v kategórii Long drink (s názvom Sweet and Home) a taktiež aj 1. miesto v kategórii After drink ( s názvom Biela Cesta).

Daniela Kuliková taktiež získala špeciálnu cenu od sponzora Dira - za najlepší drink. Žiačka Kristína Petrovičová po zrátaní bodov všetkých kategórií sa dostala na prvé miesto a tak získala 1. miesto Junior Barman Roka skba 2022. Nebola to jej jediná cena, taktiež v kategórii Sparkling Cocktail ( s názvom Zelené Jablko) sa umiestnila na 3. mieste.

Odchádzali sme veľmi šťastné a hrdé na seba, ako sme to dokázali, ukázali sme všetky zručnosti a nadobudnuté vedomosti. Podarilo sa nám úspešne reprezentovať školu. Veľmi ďakujeme za podporu a taktiež aj za odbornú prípravu. 

Fotogaléria k článku