Návšteva útulku

28.03.2023 20:03
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    V novembri 2022 organizovalo ŠKD, CVČ Slávik a ŽP akciu s názvom „Dajme veciam druhú šancu“. Bola to detská burza, na ktorej žiaci predávali hračky, knihy, drobnosti, ktoré už nepotrebujú, ale ktoré mohli urobiť radosť iným. Zapojili sa žiaci prvého i druhého stupňa. Finančný príspevok, ktorý sa na akcii vyzbieral, bol určený na pomoc zvieratám. Celkovo sa vyzbieralo 120 euro. Oslovili sme zvierací útulok vo Zvolene. A oni sa samozrejme potešili ponúkanej pomoci.

     V piatok, 27. januára 2023 preto skupina žiakov v sprievode svojich dvoch učiteliek smerovala do Zvolena, aby dar odovzdala. Namiesto peňazí sme odovzdali nakúpené granule pre psíkov, teplé deky, niektoré deti doniesli aj piškóty. A samozrejme sme si pozreli aj psíkov. Žiaci boli zvedaví, ako to v útulku chodí. Aké sú pravidlá venčenia. Aký život žijú psíky v útulku.

     Nuž, pohľad to bol veru smutný. Psíky v klietkach. Psíky, ktoré skákali od radosti, že sme tam. Že sa im niekto prihovára láskavým hlasom. A hlavne psíky, ktoré na nás upierali pohľad plný nádeje. Toto miesto by mali navštíviť tí, ktorí vyhodia alebo opustia svoje zvieratá. Na týchto miestach si hľadajme nových priateľov.

     V očiach našich žiakov som videla spolucítenie s psíkmi, smútok, ba i slzu. Návšteva a pocity, ktoré sme tam prežili, budú ešte dlho rezonovať v našich spomienkach.

Mgr. Miriam Kružliaková

koordinátor ŽP

Fotogaléria k článku