To sme my!

13.10.2019 17:49
Zo školy

Autor : Zuzana Bošanská, ZŠ Pavla Horova, Bratislava

Späť na úvod

Ahojte!


Volám sa Zuzana a som žiačkou 8. ročníka Základnej školy na Ulici Pavla Horova 16 v Bratislave. Tento rok som sa stala šéfredaktorkou tohto študentského časopisu. Vždy to bolo mojím snom - písať články do novín... Naša škola je veľmi akčná a stále sa tu niečo deje. Preto by sme sa chceli prostredníctvom tohto časopisu pochváliť našimi zážitkami a úspechmi. Ale určite sa naši tvoriví žiaci predstavia aj z umeleckého hľadiska formou básní, príbehov, hádaniek či vtipov.


Chceli by sme Vás však trochu viac oboznámiť s našou školou. Dá sa povedať, že sme ako taká početnejšia rodina. Nuž, je pravda, že nie sme ohromne veľká škola, ale nie vždy je to mínus! Napriek našej veľkosti tu máme k dispozícii mnoho učebných pomôcok, ako napr. interaktívne tabule, plagáty a mapy rôzneho druhu, taktiež dve počítačové miestnosti, knižnicu, malú aj veľkú telocvičňu a bohate vybavené chemické laboratória. A aby sme našu tvorivosť mohli predviesť aj našim rodičom, príp. verejnosti, tak po chodbách celej školy máme vystavené naše výtvory.


Pred nedávnom sa začalo zatepľovanie blokov školy a renovácie miestností. Väčšina žiakov sa teší, že sa nám občas preruší vyučovanie. Ale žiaci, ktorí sem na ďalší školský rok nastúpia, sa môžu už teraz tešiť na nové a vylepšené odborné a jazykové učebne.


Naša škola je súčasťou viacerých projektov, ako sú: Zelená škola, Modrá škola, Separovaný zber odpadu atď. a k týmto projektom organizujeme minimálne raz do roka čistenie areálu a okolia školy, tvoríme pekné výtvory z použitého materiálu a iné zaujímavé aktivity. Viac sa dozviete na web-stránke školy:  http://www.zshorovaba.sk/index.php?limitstart=189 .


Zuzka Bošanská, naša šéfredaktorka z prvých dní školského časopisu, už dnes študuje na gymnáziu. Jej článok však uverejníme. Dúfame, že bude výzvou a povzbudením do práce pre nových redaktorov. Zuzanke želáme veľa úspechov v jej štúdiu, prípadne i v novinárskej práci.                      Redaktori časopisu HOROVINKY