Školský časopis na Duklianskej?

13.04.2023 11:10
Zo školy

Autor : Mirka Tuchyňová, ZŠ Duklianska ul., Bánovce nad Bebravou

Späť na úvod

Moja trieda sa nachádza na najvyššom, treťom poschodí. Hodiny mávam aj na tichej chodbe, zväčša z nich chodím aj na obed, čo znamená, že za jeden deň prejdem aj celú budovu školy. Myslím, že mnoho z nás to má rovnako. Stalo sa to pre nás už rutinou: vstať, prichystať, ísť do školy, byť v škole, odísť zo školy,...

Akonáhle sa ale niečo stane rutinou, ľudia majú tendenciu si prestať všímať detaily. Počula som už mnoho názorov o tom, že život na škole je monotónny, nudný, stále sa opakuje... A hoci mi mnohí nebudete veriť, nie je to pravda. Ale ja chcem, aby ste mi verili.

Chodím do školy dosť neskoro (ak toto číta nejaký učiteľ, tak si samozrejme robím srandu, a nikdy v živote u mňa nedošlo k porušeniu školského poriadku 🥰). To znamená, že väčšina žiakov už je v škole, kým sa ja ešte len snažím prezuť. A kým sa dostavím z vestibulu do mojej triedy na treťom, prejdem okolo toľkých ľudí...

Väčšinou sa nad tými ľuďmi nezamýšľame. Čo nás len po nich, máme vlastný život, "sú to len ďalšie NPCčka"... Ale vedeli ste, že po tých chodbách chodia majstri a vicemajstri Slovenska? Že v triedach môžete nájsť niekoľkonásobných víťazov vedomostných olympiád? Alebo už vám napadlo, čomu sa venujú vaši spolužiaci? Čo sa na škole deje a udialo pre vás? Ako som spomínala, chcem aby ste mi verili.

Ja som síce ten človek, ktorý keď klame, vyzerá presvedčivo, a keď hovorí pravdu, tak majú všetci pocit, že klamú, ale na chvíľu potrebujem, aby ste mi uverili, že život na tejto škole vie byť zaujímavý. Ba čo na chvíľu, čo keby už do konca vášho štúdia alebo po ňom? Totižto by sme vám radi oznámili, že týmto článkom sa na našej škole štartuje školský časopis!

Cieľom tohto školského časopisu je priblížiť sa k žiakom.  Máme stránky s peknými fotkami v košieľkach zo súťaží pre rodičov, ale kde sa v nich píše o tom, čo súťažiam predchádzalo, čo sa na nich stalo, aké zážitky máme z cesty? Alebo fotky z akcií. Vieme čo sa dialo, ale vedeli ste napríklad, že sa nám pri brannom cvičení lopta odkotúľala do priehrady? Že sme na chate boli takí dobrí v schovávačke, že nás nenašli? Toľko zážitkov, ktoré by sme chceli povedať... A od toho tu je tento časopis.

Môžete od nás očakávať mnoho. Rozhovory s učiteľmi, so žiakmi, s absolventmi, príbehy zo súťaží, z výletov, ukážky talentov našich žiakov, novinky zo školy, tipy na výbery predmetov, stredných škôl,... To všetko a ešte viac vás čaká práve v tomto časopise - D1.

Neviem, či ste mi začali veriť. Nenútim vás do toho, ale myslím, že keď začnete čítať tento časopis, veľmi rýchlo uveríte, že táto škola a najmä žiaci v nej naozaj majú čo ponúknuť.

Tak čo? Páči sa ti táto myšlienka? Máš nejaké nápady? Chceš nám v rozhovore porozprávať o niečom, z čoho by mohol byť dobrý článok? Alebo sa chceš len dočítať o nejakých pikoškách zo školy? Neboj sa dať nám vedieť. Budeme vďační za všetkých čitateľov a ich názory!

P.S.: Naozaj verím, že mi uveríte ;)