Spomienky, ktoré hrejú...❤️

22.12.2022 19:01
Zo školy

Autor : Karin Goroľová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Ahojte čitatelia!

Na začiatku by som sa vám veľmi rada predstavila. Volám sa Karin Goroľová. Mám 14 rokov, pochádzam z malebnej dedinky Hlinné a som bývalou žiačkou Základnej školy v Soli. V tejto škole som strávila krásne 4 roky predtým, než som sa odsťahovala na Liptov, presnejšie do obce Východná. Tieto riadky píšem, pretože mi od bývalej pani učiteľky Kvetky Borošovej cinkla správa, či by som nenapísala niečo o mojom odchode, o tom, ako sa mi darí v novej škole a tiež o tom, ako som si zvykla žiť na inom mieste. Rada som túto ponuku prijala, dokonca som sa tešila, že sa o svojich pocitoch a dojmoch z novej školy, miesta, môžem podeliť s vami.

Bola som veľmi rada, že som ôsmy ročník mohla dokončiť ešte v Základnej škole v Soli. Sťahovanie bolo nečakané, aj keď som tušila, že sa to stane. Uvedomovala som si, čo ma čaká a že už nebudem môcť byť so svojimi spolužiakmi, ktorých som poznala dlhé roky a denne sa s nimi stretávala. Totižto nikto z nás nevie, čo ho v živote čaká, niektoré veci sa dejú nečakane a jednoducho som nevedela, do čoho idem. Veľa som si toho prežila. Keď som mala 8 rokov, navždy ma opustil môj otec, a tak som si vravela, že keď som zvládla stratu otca, tak zvládnem čokoľvek iné. Musela som opustiť mojich milovaných spolužiakov, moju školu, ktorá bola úžasná. Nechala som tam ľudí, ktorých som mala úprimne veľmi rada. Bolo to pre mňa na začiatku ťažké ísť medzi cudzích ľudí a zvyknúť si na iné prostredie, spolužiakov, učiteľov. Prvý deň v novej škole, už ako deviatačka, som prežívala veľký stres, ale po prestávke sa so mnou začali noví spolužiaci zoznamovať a obavy, že si tam nenájdem kamarátov, jednoducho opadli. Dnes so svojimi novými spolužiakmi tvorím skvelý tím, sú to fakt skvelí ľudia. Našla som si veľmi dobré kamarátky, ktoré sú pre mňa ako sestry. Nové miesto mi dalo viacej otvorenosti, zdalo sa mi, že som bola také tiché dievčatko, no nové miesto, noví ľudia ma zmenili. Môžem povedať, že som medzi nových ľudí bola hneď prijatá a som tu veľmi šťastná. Na moju bývalú školu však spomínam len v dobrom. Veľká vďaka patrí učiteľom, pretože ma tam naučili veľa vecí. Všetci moji bývalí spolužiaci mi chýbajú, triedna pani učiteľka a učitelia, ktorí ma učili. V novej škole sa mi darí výborne. Už som si tu zvykla na všetko. Verím, že sa darí aj vám, moji milí spolužiaci.

Vám, ktorí čítate tieto riadky, chcem povedať, aby ste boli silní za každých okolností. Môže sa stať hocičo, no buďte silnejší než veci, ktoré by vám mohli nejak ublížiť! Mojej bývalej škole ďakujem za všetko! Ďakujem ľudom, ktorí pri mne stáli v dobrom aj v zlom. Srdečne pozdravujem pani učiteľky a pánov učiteľov, mojich spolužiakov. S láskou spomínam na každého...nech sa vám darí!!!

Vaša Karin