2. žiacky bajerovský ples

04.12.2022 17:16
Zo školy

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na úvod

          Na známosť sme všetkým dali, že 25. novembra 2022 sme v Kultúrnom dome ples usporiadali. My, deviataci, sme pozývali, o organizáciu a tombolu sme sa starali. Áno, už je to tak, opäť po dvoch rokoch prestávky sme na škole zorganizovali v spolupráci s triednou učiteľkou a vedením školy žiacky ples a posunuli sme latku o čosi vyššie.

           Vyše mesiaca trvali prípravy a organizácia, pozývali sme na ples či predávali lístky na tombolu. Posledný týždeň sme pripravovali sálu a krášlili priestory. Keď nastal deň D, vďaka skrátenému vyučovaniu sme sa mohli ísť domov pripraviť. Pri vstupe na ples SBS-kári kontrolovali vstupenku a deviataci odprevádzali hostí k stolom, kde ich čakalo občerstvenie. V rukách starostov, učiteľov a členov Rady rodičov ostal malý perníček na pamiatku.

        Po slávnostnom príhovore moderátorov, preriekol pár slov pán starosta a pán riaditeľ a týmto slávnostne otvorili náš 2. žiacky bajerovský ples. Otváracím číslom boli študenti konzervatória, ktorí nám predviedli spoločný tanec. Pokračovali bývali absolventi našej školy, ktorí zahrali a zaspievali, a na záver sme my, deviataci, zatancovali valčík. Po tomto nádhernom otvorení boli na taneční parket prizvaní aj ostatní hostia.

           O skvelú náladu na parkete sa postaral profesionálny dídžej. Zábava pokračovala, až kým nezačala prvá časť tomboly. Každý sa tešil na výhru zaujímavých aj hodnotných cien. Tombolou sprevádzalo moderátorské duo, ktoré sa to snažilo vtipne komentovať, a zdvihnúť náladu tým, ktorí ešte žiadnu cenu nevyhrali.

       Po výdatnej večeri, ktorá sa skladala zo slepačieho vývaru, mäsa s ryžou, hranolčekmi a prílohou, nasledovalo historický prvé stužkovanie deviatakov, ktorí pochodovali do sály za zvuku slávnostnej hudby - Vangelis. S veľkým očakávaním neopakovateľného momentu, kedy triedna učiteľka pripla stužku každému deviatakovi či deviatačke. Za sprievodu horiacej sviečky bola prečítaná čierna kronika. Niektorí vypustili aj slzičku. Rovnako ako slávnostný bol príchod, rovnako slávnostný bol odchod na čele s pánom riaditeľom, pani zástupkyňou a triednou učiteľkou.

      Nasledovala veselšia časť, a to druhá časť tomboly, kedy už išlo o veľa pri prvých troch miestach. Prvou cenou bol grafický tablet, druhou digitálne hodinky a treťou elektrická zubná kefka. Postupne ďalšie miesta tvorili iné hodnotné ceny. Po rozdaní všetkých cien sa hostia prihrnuli na parket a zábava pokračovala ďalej.

        Na chodbe bola pripravená aj kulisa na fotenie, kto chcel mohol si aj urobiť vtipné fotky s maketami. Bohaté občerstvenie, hudba, tanec či nádherne vyzdobená, vysvietená sála prispeli k úsmevu na tvári a dobrej nálade.

          Veríme, že 2. žiacky školský bajerovský ples sa zapíše do dejín školy a stane sa nezabudnuteľným a neopakovateľným.