Detský štafetový kros a turnaj v prehadzovanej

13.12.2022 15:01
Zo školy

Autor : Lukáš Hiselský Hiselský, ZŠ s MŠ Hronské Kľačany

Späť na úvod

Deti z Hronských Kľačian na Detskom štafetovom krose

4. novembra 2022 sa pri štadióne na Sihoti v Nových Zámkoch konalo krajské kolo v Detskom štafetovom krose. Pretekov sa zúčastnili aj deti z našej školy v Hronských Kľačanoch. Pretekalo sa v dvoch kategóriách v 4-členných družstvách. V každom družstve boli dvaja chlapci a 2 dievčatá. Preteky prebiehali štafetovou formou. Štafetové družstvo súťažilo v behu na 4 x 500 m. V mladšej kategórii nás reprezentovali deti z 3. ročníka – Helenka Barátová, Vikinka Rošková, Matej Berkeš, Jakub Ivanický a v staršej kategórii to boli žiaci zo 4. a 6. ročníka - Veronika Fojtíková, Lara Molnárová, Adrián Kováč a Oliver Ivanický. Aj napriek nepriaznivému a upršanému počasiu podali výborné výsledky. Starší žiaci obsadili krásne 6. miesto z 21 družstiev a mladší žiaci sa umiestnili na 2. mieste z 12. družstiev. K peknému umiestneniu určite prispela aj úžasná spolupráca a zohranosť v tíme.

Turnaj v prehadzovanej

Turnaj v prehadzovanej detí 3. a 4. ročníka prebehol 11. novembra 2022. Okresné kolo súťaže sa konalo v Leviciach v telocvični T18. Našu školu v Hronských Kľačanoch reprezentovalo 7-členné družstvo Kľačianskych šípov v zložení: Lara Molnárová, Lea Sebelédi, Sára Víglašová, Helena Barátová, Viktória Rošková, Adrián Kováč, David Valach. Zručnosť, silu, tímovosť si navzájom zmeralo 8 družstiev. Súperi boli silní a sety ešte náročnejšie. Kľačianskym šípom sa podarilo získať krásne 1. miesto a „domov“ si odniesli zlaté medaily. Víťazom gratulujeme!

Našich víťazov vyspovedal redaktor Lukáš Hiselský:

Ako sa ti páčil detský atletický kros? V akých disciplínach sa súťažilo? Aké miesto ste obsadili? Kde a kedy trénujete atletiku? Čo všetko nacvičujete na krúžku?

Hela Barátová: Bolo to v Nových Zámkoch pri Hrone a tam sme behali štafetu okolo rieky, páčil sa mi pekný výhľad a rybár, ktorý chytil rybu. V štafetovom behu súťažilo 11 tímov, ale dohromady tam bolo veľa detí. Obsadili sme 2. miesto. Teraz nacvičujeme na prehadzovanú, pani učiteľky nás vybrali a trénujeme chytanie lopty a prehadzovanie cez sieť.

Viki Rošková: Najskôr som sa bála som, ale bolo to dobré. Bežali sme štafetu a obsadili 2. miesto. Krúžok mávame každý štvrtok v nasej telocvični. Páči sa mi tam. 

Matej Berkeš: Bál som sa ale, bolo to dobré, mal som zimomriavky. Zažil som aj smiešnu situáciu - oblial som sa čajom. získali sme 2. miesto, čo je super. 

Aďo Kováč: Mne sa páčilo, že sme mali pizzu, obsadili sme 2. miesto, veľmi sa teším. 

Jakub Ivanický:  Páčilo sa mi, že  sme  behali a boli sme vonku, boli sme s Matejom v cieli naraz.

Ďakujem mojim spolužiakom za ich odpovede a želám veľa úspechov v atletickom krúžku.

Fotogaléria k článku