Zber papiera a návšteva kina v Banskej Bystrici

23.11.2022 11:19
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Najlepší žiaci v zbere papiera boli v kine Cinemax.

    ZŠ s MŠ Juraja Slávika Neresnického v Dobrej Nive aj túto jeseň zorganizovala zber papiera. Jesenný zber papiera je zameraný na individuálnu aktivitu každého žiaka. Prví traja sú odmenení finančnou odmenou a tí najlepší navštívia filmové predstavenie v kine CINEMAX v EUROPE v Banskej Bystrici.

    Do tohtoročného jesenného zberu sa zapojilo 146 žiakov školy a spolu nazbierali 11 160 kg papiera. Najlepšia bola Viktória Hudáková, ktorá nazbierala 750 kg, na druhom mieste bola Nela Ježovičová – 504 kg a na treťom mieste sa umiestnila Mia Mária Mikulášová so 452 kg. Tieto žiačky dostali finančnú odmenu a pre všetkých, ktorí doniesli viac ako 32 kg bol zorganizovaný zájazd do Banskej Bystrice. Bolo ich presne 100, ktorí mohli navštíviť kino a mohli pozrieť filmové predstavenie. Pre všetkých to bol veľký zážitok. Vyzbrojení papierovým vreckom Popcornu a nápojom zaujali kreslá v premietacej sále.

    Po predstavení tí menší v doprovode svojich učiteliek obišli celé obchodné centrum a hľadali darčeky, ktoré by mohol doniesť Ježiško. A aj tí starší využili čas na „prehliadku“ obchodov a všetkého, čo toto obchodné centrum ponúka. Domov sme sa vracali všetci maximálne spokojní, plní zážitkov. Určite to nebola posledná návšteva Banskej Bystrice, veď papier sa bude zbierať aj na budúci rok...


Ján Slosiari

Fotogaléria k článku