Výstava zvierat a exotických vtákov

17.11.2022 21:57
Zo školy

Autor : Tomáš Baník, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Ahojte kamaráti,

rozhodol som sa napísať vám niečo o exkurzii, na ktorej sme boli ešte v októbri.

14. októbra sme prišli všetci do školy ako obyčajne. No učili sme sa však iba jednu hodinu. Po nej sme vyrazili s pani učiteľkami na autobusovú zastávku. Vybrali sme sa na exkurziu do Čaklova. Konala sa tam výstava hydiny a exotických vtákov.

Vystúpili sme z autobusu a šli sme do areálu Strednej spojenej školy, kde sa výstava konala. Počas cesty sme stretli jedného pána, ktorý nám urobil obhliadku školy. Škola bola veľmi veľká a mala veľa miestností. Keď sme vyšli zo školy, tak sme ďalej pokračovali v ceste. Vtom sme v diaľke zbadali koníky. Keď sme prišli bližšie, mohli sme sa previezť na voze, ktorý tie kone ťahali. Jazda bola perfektná. Po jazde k nám prišiel jeden pán, ktorý s nami robil rozhovor do rádia Regina.

Potom sme už konečne išli pozrieť zvieratá. Vstúpili sme dnu a boli sme prekvapení. Na dolnom poschodí sme videli rôzne druhy zajacov. Videli sme tam aj sliepky a kačice. Potom sme sa presunuli na horné poschodie, na ktorom bolo oddelenie exotických vtákov. Vtáky boli rôznych farieb a druhov.

Po prehliadke sme sa vybrali na autobusovú zastávku. Počas cesty sme hľadali bukvice a žalude a rozprávali sme si zaujímavosti o stromoch. Pokračovali sme v ceste a dorazili na autobusovú zastávku. Niektorí spolužiaci sa s pani učiteľkami vrátili na obed do školy, iní šli rovno domov. My z Hlinného sme ostali v autobuse, ktorý nás odviezol domov. Exkurzia v Čaklove bola výborná.

Fotogaléria k článku