Škola v prírode

28.06.2022 09:38
Zo školy

Autor : príma , Gymnázium Ivana Kupca, Komenského, Hlohovec

Späť na úvod

V dňoch 6.6. – 10.6.2022 sa triedy príma a tercia zúčastnili týždenného pobytu Školy v prírode v nádhernom prostredí malebnej dedinky Ždiar. Žiaci v programe Malí pútnici po krajine objavovali prírodné a kultúrne krásy Belianskych Tatier.

S p. Horským navštívili Chodník v korunách stromov v Bachledovej doline, odkiaľ sa im otvoril krásny výhľad na okolitú krajinu. V Tatranskej Javorine si okrem opekačky užili aj kúpanie v horskom potoku, prezreli si kostolík sv. Anny či Poľovnícky zámoček kniežaťa Hohenlohe.

Mladý sprievodca Jerguš oboznámil žiakov v Monkovej doline s pravidlami geocachingu, Jakub im doprial výhľad na Ždiar z kopca Buľa a lesný pedagóg ich zasvätil do tajov prírody aktivitami v nočnom lese.

Okrem turistických vychádzok do prírody žiaci absolvovali aj prednášky o ľudovej kultúre goralov s vedúcim súboru Goral – s p. Pitoňákom, besedu o medveďovi hnedom a zaujímavé rozprávanie o práci horských záchranárov s p. Kubinským.

Svoje putovanie ukončili žiaci v piatok rozlúčkou so Ždiarom. Domov sa vracali plní dojmov a spomienok na nezabudnuteľný týždeň.