Zakliata jaskyňa

26.06.2022 15:29
Zo školy

Autor : Peter Goroľ, ZŠ Soľ

Späť na úvod

     Začalo sa to znova rozbiehať po neuveriteľných dvoch rokoch, kedy sme boli zavretí doma kvôli pandémii koronavírusu. Postupne sa objavovali šance na výlety, a tak ako každá trieda si vyberala jednu z viacerých možností na výlet, aj my sme sa rozhodovali. Buď divadlo, kino alebo „prespávačka“ na Domaši. Porozprávam vám viac o našom výlete.

     Konečné rozhodnutie padlo na návštevu kina v neďalekých Michalovciach. Videli sme krásnu novú rozprávku Zakliata jaskyňa. Bol to nádherný príbeh dvoch sestier, z ktorých bola jedna viac odvážnejšia ako tá druhá, ktorá vošla do jaskyne a odtiaľ sa vrátila ako úplne iný človek. Tieto sestry boli v rozprávke aj hlavnými hrdinkami. Stretli dvoch princov, ktorí boli zas jeden chamtivejší ako druhý. Bol to ohromujúci zážitok.

     Skvelým zážitkom bolo tiež prezrieť si zblízka automobilové veterány a fontánu v centre mesta.

    Hneď po krátkej prechádzke v meste sme sa s kamarátmi vybrali najesť do OC Zemplín. Bolo tam veľa bufetov, kde sme si mohli zakúpiť všeličo, na čo sme len mali chuť. Dali sme si chutný kebab burger. Ešte sme si tam chvíľku posedeli, no hneď potom sme sa vybrali aj my do obchodov s oblečením niečo si kúpiť. Mali sme na výber z veľkej škály možností. Tričká rôznych veľkostí, tepláky rôznych farieb, šortky rôznych štýlov a aj veľa športového oblečenia.

    Keď sme opustili priestory centra, mohli sme si pochutnať na zmrzline a trdelníkoch. Zmrzlina bola vynikajúca, mohli sme si vybrať z veľkého množstva príchutí. Počasie nám hralo do kariet, za čo sme boli dosť vďační. Vonku sme sa všetci spolu stretli a rozprávali sa, kým všetci poprichádzali. Pomaly sme sa presúvali k autobusu. V autobuse bola výborná atmosféra, nebolo nám horúco a cestu nám spríjemňoval veselý smiech mojich spolužiakov.

     Výlet do Michaloviec odporúčam aj budúcim ôsmakom či iným ročníkom. Budú mať určite skvelé zážitky, na ktoré budú spomínať len v dobrom. A spomienky na školské časy nám nikto nevezme...