Skúšky v hotelovej akadémii

14.06.2022 20:35
Zo školy

Autor : Nikola Lazarová, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Koncoročné skúšky druhého ročníka študijného odboru hotelová akadémia

Dňa 19. mája 2022 žiaci druhého ročníka študijného odboru hotelová akadémia absolvovali koncoročné skúšky z dokončovania jedál a nápojov pred zrakom pozvaných hostí.

Na začiatku zahájila skúšky príhovorom pani učiteľka Mgr. Monika Vaňová. Potom hostí privítali manažérky akcie Nikolka Lazarová a Martinka Ďurmanová, ktoré zároveň aj moderovali celý priebeh podujatia. Na začiatok žiaci Tobias Porubský a Martin Zelienka technikou sabráž otvorili nealkoholické šumivé víno, ktorým ponúkli pozvaných hostí v rámci welcome drinku. Ďalej žiačky Natália Jurčíková, Kristína Kolenová, Klaudia Chrzaszerová, Timea Končeková predviedli ukážku prestierania stola v jednoduchej obsluhe. Zážitkovou formou pripravila žiačka Dasa Hidalgo González šalát pre zrakom hostí. Atmosféru podujatia rozprúdili žiačky Sandra Švaňová, Timea Ingrid Končeková, Klaudia Chrzaszerová, Nikola Krásniková, ukážkami miešania nápojov pripravenými v shakeri (shakerovanie), v bostonskom shakeri, v mixglase (stírovanie), Pouse café (nalievanie). Potom flambovanie ananásu predviedla Kristína Štefanidesová a skaramelizovanie Crème Brûlée predviedol Adrián Lvončík. Zadymovanie steaku predviedla žiačka Rebeka Kubáňová a dekantovanie červeného vína Vivien Matejová. Ukážku podávania nealkoholických nápojov v jednoduchej obsluhe tanečnou formou predviedli žiačky Nikola Krásniková, Natália Jurčíková, Dasa Hidalgo Gonzalez a Rebeka Kubáňová. Atmosféru skúšok umocnila dynamická ukážka flairového vystúpenia žiakov Dominika Tamašiho, Tobiasa Porubského a Martina Zelienku. Ku koncu zaspievali žiaci spoločne pieseň Mandolína od speváka Adama Ďuricu. Na záver podujatia manažérky podujatia poďakovali hosťom za to, že s nimi strávili príjemné chvíle a pozvali hostí na malé občerstvenie v podobe kanapiek, slaného pečiva, pistáciovej torty a sladkého pečiva. O prípravu espresa a rôznych káv pripravených na pressostroji sa postarali žiačky Sandra Švaňová, Martinka Ďurmanová. Žiaci sa dôstojne starali o hostí počas celého podujatia. Mgr. Monika Vaňová na záver skúšok poďakovala hosťom za to, že prišli podporiť žiakov.

Pre žiakov to bola prvá skúška pozostávajúca s ukážkami činností a zručností pred zrakom hostí. Žiaci preukázali odborné kompetencie a zručnosti a sú spôsobilí postúpiť do tretieho ročníka. Za pozitívne hodnotíme aj vynikajúcu prácu v kolektíve, organizačné a odborné zručnosti. Týmto chceme poďakovať pani učiteľke Mgr. Monike Vaňovej za jej trpezlivosť a odborné vedenie nás žiakov. Sme presvedčení, že sme si vybrali veľmi dobrý odbor a veríme, že máme široké uplatnenie na trhu práce po skončení našej najlepšej školy. Ďakujeme všetkým učiteľom za ich rady, skúsenosti a vedomosti, ktoré nám odovzdávajú v škole. Budeme sa snažiť zúročiť všetko tak, aby sme šírili dobré meno školy a aj nás samotných.

Autor článku: Nikola Lazarová – trieda II.HA

Autor fotografií a videa: Matej Remenár – trieda III.HA a Dominik Tamaši – trieda II.HA

Hudobná kulisa počas skúšok: Dominik Tamaši – trieda II-HA

Fotogaléria k článku