SME v eTwinningu

09.06.2022 00:15
Zo školy

Autor : AVANTIKA , ZŠ s MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom

Späť na úvod

Každý rok robíme nové a nové projekty z rôznych predmetov, ale nie vždy sa mi chce a zaujíma ma to. Keď si predstavím, koľko nad tým sedím.. vždy to radšej rýchlo zbúcham a odovzdám.

Tento rok prišla naša triedna so zahraničným projektom eTwinning. Nikdy som o tom nič nepočula, ale vyzeralo to celkom fajn. Vôbec sme nevedeli, čo nás čaká. Od ôsmakov sme mali informácie, že museli hovoriť aj po anglicky, v našej triede som si to nevedela predstaviť.


Náš projekt sa volá HRY POČAS PRESTÁVOK. Úlohou bolo napísať pravidlá 2 hier a poslať ich našim partnerom do zahraničia, ktorí ich natočili na video. My sme tak isto natáčali 2 hry od Turkov. Okrem nich sa do projektu pridali aj školy z Nemecka a Španielka.

Museli sme robiť aj všeličo iné, ale najviac sa mi páčili hodiny v informatike, kde nás triedna učila nové programy na PC. Robili sme avatarov, logo školy a projektu, koláže fotiek, pexeso, kvízy. A potom samotné hry. Naučili sme sa všetky hry, ktoré zahraničné školy poslali, no najviac nás bavila turecká hra STOP.





Práve nedávno sme mali aj naše prvé online stretnutie s tureckou školou cez zoom. Všetci sme sa toho trochu obávali a ešte sme aj kvôli tomu museli skôr vstávať, lebo v Turecku je posunutý čas dopredu o celú hodinu. Najprv sme nič nehovorili, rozprávali sa len učiteľky, ale potom sa to rozbehlo a dávali sme si otázky. Naučili nás aj povedať ahoj, ako sa máš, škola, čo bolo fajn.



Ešte nás čaká jedno stretnutie, tak držte palce.

Dúfam, že budeme aj ďalej robiť podobné projekty na hodinách, lebo je to zábava.