Stáž španielskych žiakov

18.05.2022 07:04
Zo školy

Autor : Martina Samašová, Spojená škola, I.Krasku, Púchov

Späť na úvod

    Túžba po cestovaní, spoznávaní iných krajín a nadväzovaní nových priateľstiev je vlastná väčšine mladých ľudí. Ak sa k nej pridá snaha dozvedieť sa niečo nové a zdokonaliť sa v odborných zručnostiach, vzniká reálna možnosť zúčastniť sa odbornej zahraničnej stáže v rámci medzinárodného projektu ERASMUS+. V rámci študentskej mobility sme mali na odbornej stáži v našej škole 5 študentov zo Španielska.     

    Po uvítaní a prehliadke školy sa vybrali do mesta spoznávať slovenské jedlá a celé mesto Púchov. Navštívili v divadle výstavu prác našich žiakov s názvom „ZRKADLENIE“. Nasledujúce dni sa zúčastnili exkurzie v Makyte a v módnom salóne „MODNOVO“ v Púchove. Pozreli si kolekcie známych módnych návrhárov a celý proces výroby odevov, čo súvisí s ich študijným odborom. Počas ďalších štyroch dní si vyrábali šperk zo skla podľa vlastného návrhu a vyskúšali si aj maľbu na sklo, alebo rezanie skla. Vo firme „CONTI-eco“ v Púchove vykonávali 9 dňovú pracovnú stáž, kde pomáhali priamo pri výrobe odevov. Okrem pracovnej časti absolvovali aj poznávaciu časť, najmä cez víkendy a veľkonočné sviatky vycestovali do turisticky zaujímavých miest. V rámci voľných dní navštívili Žilinu, Trenčín, Prahu, Bratislavu, Viedeň a nezabudli ani na naše Tatry.

     Sme veľmi nadšení z výstupov projektu a dúfame, že takýchto projektov bude viac, aby sme mohli ponúknuť neoceniteľnú skúsenosť aj iným žiakom školy.