PART(Y)I rozpočet- zabav sa a realizuj!!!

04.04.2022 19:33
Zo školy

Autor : Adam Kováč, Gymnázium Ivana Kupca, Komenského, Hlohovec

Späť na úvod

Participatívny rozpočet (PR) je demokratický nástroj, ktorý umožňuje študentom školy zapojiť sa do rozhodovania o prerozdelení verejných prostriedkov. TTSK vyčlenil pre účel PR na stredných školách 1000€.

Naša škola využila túto šancu a zapojili sme sa. Projekt je zameraný na potreby študentov a na zlepšenie kvality ich života v škole. Sami podávajú podnety na skvalitnenie prostredia, v ktorom trávia značnú časť dňa.

Zo súboru návrhov budú vybrané tie, ktoré sú realizovateľné. Sami autori budú návrh propagovať a realizovať kampaň na podporu svojho návrhu. Veríme, že propagácia prebehne príťažlivým a zábavným spôsobom! Kreativite sa tu medze nekladú :)......... Cieľom kampane je získať čo najviac študentov na podporu konkrétneho návrhu...

Po fáze propagácie bude nasledovať hlasovanie a následné vyhlásenie víťazného príp. víťazných projektov a ich realizácia.

Veríme, že pri realizácii si študenti užijú pocit spolurozhodovania a svojej dôležitosti! Tešíme sa na všetky návrhy a príjemnú spoluprácu!!!

Adam Kováč (predseda Žiackeho šk. parlamentu) Mgr. Andrea Krupová (koordinátor PR)