Marec mesiac knihy

30.03.2022 21:59
Zo školy

Autor : Katarína Hrustičová, ZŠ s MŠ Ulič

Späť na úvod

Počas mesiaca marec sa žiaci našej školy zúčastnili rôznych aktivít pri príležitosti mesiaca knihy.

Na hodine výtvarnej výchovy žiaci 6. a 7. ročníka kreslili obálky obľúbených detských kníh. Na krúžku Šikovných rúk žiaci vytvárali svoju vlastnú malú detskú knihu.

Žiaci 3. a 4. ročníka kreslili obrázky príbehov z knihy Hrdinský zápisník od Kláry Jarunkovej, pri príležitosti 100. výročia narodenia tejto známej autorky množstva detských kníh.

V školskej knižnici mali žiaci 1. až 4. ročníka čitateľský kvíz O knihách. Žiaci v ňom odpovedali na otázky o obľúbených detských knihách a ich autoroch. Žiaci na hodinách slovenského jazyka a literatúry čítajú  ukážky z kníh rôznych autorov a mnohí z nich si v knižnici vypožičiavajú aj knihy čítanie doma. V  školskom klube deti oddychujú pri počúvaní príbehov z rozprávkových kníh.

Snahou učiteľov bolo, týmito aktivitami vzbudiť záujem žiakov o čítanie kníh, prežiť dobrodružstvo s hrdinami rôznych obľúbených príbehov a objaviť čaro knižnej ilustrácie v knihe, ktorú držia v ruke a listujú v nej. Knihy majú veľký význam pri formovaní detí, či už si čítajú sami, alebo im čítame my dospelí. V dnešnej modernej dobe máme k dispozícii aj elektronické knihy, alebo rôzne aplikácie na podporu čítania detských čitateľov.

Kniha je priateľ človeka, tak ju majme vždy po ruke.

Fotogaléria k článku