10 Pomoc iným

23.03.2022 14:02
Zo školy

Autor : Matúš Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na úvod

Dňa 24.9., ako každý rok, sa konala dobrovoľná zbierka s názvom Biela pastelka, ktorej zámerom je vyzbieranie čo najviac finančných prostriedkov na pomoc pre slabozrakých a nevidiacich ľudí, teda na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie pre všetkých so zrakovým postihnutím. Táto zbierka patrí k desiatim najväčším na Slovensku. Bola založená už 7.4.1990.

Na starosti ju mal vychovávateľ Kamil Starove s pomocou deviatakov – Jakuba Krňana a Bianky Pinkovej. Tento rok získali 94€ a celková vyzbieraná čiastka je už skoro 198 000€!

Možnosť darovať nemáte len v tento jeden deň, ale kedykoľvek formou SMS s ľubovoľným textom na číslo 820 v hodnote 2€ alebo na stránke bielapastelka.sk/chcem-darovat/ ľubovoľnou sumou. Na dobrý skutok nie je nikdy pozde!

Každoročne sa naša škola zapája a podporuje viacero zbierok, ako napríklad Hodina deťom, ktorá funguje na rovnakom princípe. Vyberú sa žiaci, ktorí pomáhajú pri zbieraní peňazí na verejných miestach v obci (námestie, pošta, obecný úrad...) a neskôr niekto z nadácie príde po všetky veci a vyzbierané peniaze, aby sa mohli spočítať.

Dúfame, že sa naďalej budeme môcť zúčastňovať na podobných humanitných akciách a aspoň malým percentom prispejeme na dobrú vec, ktorá pomôže zlepšiť život tým, ktorí ju najviac potrebujú a ocenia ju :) B. Pinková