Dokonalý deň začína dokonallou kávou....

06.03.2022 08:48
Zo školy

Autor : Adrián Lvončík, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Dokonalý deň začína dokonalou kávou....

/láka nás aj baristika – dnes príprava capuccina a selffiecina/

Pripraviť kávu, ktorá bude lahodiť našim chuťovým pohárikom ale aj ostatným zmyslom / zrak a čuch / je naozaj veľké umenie. Presvedčili sa o tom žiaci druhého ročníka odboru 6323 K hotelová akadémia, ktorí sa v rámci laboratórnych cvičení zdokonaľovali v príprave capuccina a selfiecina.

Všetko začína prípravou esspresa, potom je potrebné správne našľahať mlieko. Capuccino možno dozdobiť rôznymi obrázkami či ornamentami. Úplnou novinkou a hitom, ktorý nájdete málokde, je selffiecino – nápoj ozdobený Vašou vlastnou fotografiou. V rámci prípravy selfieccina si žiaci osvojili prácu pomocou QR kódu tak, aby dostali fotku do zariadenia, ktoré ju potom prenesie na hotový nápoj. Žiaci sa s radosťou podieľali na príprave týchto káv, lebo okrem získania odborných kompetencií zažili aj kopec zábavy.

Autor článku: Adrián Lvončík, II.HA

Autor fotodokumentácie: žiaci II.HA 

Fotogaléria k článku