Žiacka školská rada

01.02.2022 12:46
Zo školy

Autor : Lenka Sádecká Ondrášková, Spojená škola, I.Krasku, Púchov

Späť na úvod

ŽIACKA ŠKOLSKÁ RADA

Žiacka školská rada ŽŠR je samosprávna skupina žiakov, ktorí ako zástupcovia svojich spolužiakov vyjadrujú ich názory a záujmy na pôde školy, predkladajú návrhy na nové aktivity v škole a hľadajú riešenia aktuálnych problémov. Mala by vytvoriť medzičlánok medzi žiakmi a učiteľmi.

Cieľom ŽŠR je viesť žiakov k tomu, aby sa sami naučili rozlišovať kladné a záporné stránky života a vyberať z nich také podnety, ktoré prispievajú ku kladnému rozvoju ich osobnosti a nie k pasivite, nezodpovednosti a nedisciplinovanosti. Taktiež naučiť žiakov verejne vystupovať, vhodne argumentovať svoje názory i názory rovesníkov z tried, niesť istú mieru zodpovednosti za život vo svojej škole a zároveň podporiť sebadôveru, samostatnosť, tvorivosť a umožniť sebarealizáciu žiakov, zážitkovou formou si vyskúšať školu demokracie a života. Poslanie a ciele žiackej školskej rady Riešenie výchovno-vzdelávacích problémov.

  Navrhovanie opatrení na zlepšenie všetkých činností na škole Vylepšenie vzájomných vzťahov medzi žiakmi a učiteľmi Hľadanie spoločných postupov pri organizovaní mimoškolskej činnosti žiakov Monitorovanie náznakov šikanovania a xenofóbie.  Riešenie priestupkov žiakov voči školskému poriadku.

Fotogaléria k článku