Tekvičkový deň

08.11.2021 09:08
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Tekvičkový deň sa stal v našej škole už tradíciou. Toto milé popoludnie, ktoré trávime vyrezávaním tekvíc je obľúbené už niekoľko rokov po sebe. V predchádzajúcich rokoch tekvičkový deň prebiehal v spolupráci s rodičmi, ktorí prišli svojim ratolestiam pomôcť vytvoriť tekvicové umelecké diela. Tento rok sme sa rozhodli, že to trochu zmeníme a zároveň necháme priestor najmä kreativite našich detí.

    V tomto školskom roku si mali deti doniesť do školy už vyčistenú a vyrezanú tekvicu a následne potom v ŠKD v spolupráci s pani vychovávateľkami, učiteľkami a asistentkami, ktoré všetkým deťom pomáhali , vytvorili nádherné tekvice rôznych druhov, farieb a veľkostí. Nápaditosti a kreativite sa nekládli obmedzenia, čo je vidieť na vytvorených dielach z tekvíc.

    Túto akciu každoročne organizuje CVČ Slávik a ŠKD, no na pomoc prišli aj šikovné deti zo školského parlamentu.

    Každá tekvica dostala svoje číslo, pod ktorým súťažila, aby potom všetci zamestnanci školy a tiež školský parlament mohli udeliť hlas desiatim najkrajším tekviciam. Z roku na rok je ťažšie a ťažšie vybrať „len“ desať, ale aj tento rok sa to podarilo. Nasledujúci rok sa asi výherné miesta budú musieť rozšíriť.


Výhercom srdečne gratulujeme .

Výhercovia : Lenka Paulenková, Anička Ráždiková, Kristínka Mihalovičová, Adam Kružec Miško Ráždik, Danko Bukovčan , Emily Vilhanová, Lili Michalovská , Šimonko Bezek, Jasmínka Čitáriová.


Pripravila Mgr. Lucia Polcová

Fotogaléria k článku