Úspešný študent našej školy.

22.06.2021 13:48
Zo školy

Autor : kolektív autorov, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Majster Slovenska a majster sveta v hokejbale je študentom  našej školy.

Samuel Hrivnák je žiakom 2. ročníka študijného odboru kuchár. Okrem toho, že navštevuje zaujímavý odbor, tak sa od svojich 11 rokov aktívne venuje športu, a to konkrétne hokejbalu.

Športovo vyrastal v rodnom Martine, kde hrával od kategórie U12 až do mužov. V roku 2018 sa mu podarilo dostať na MS U16, ktoré sa konali v Peřove a Zlíne, kde so slovenským tímom obsadili 2. miesto. O rok neskôr sa mu podarilo znova prebojovať na MS juniorov do 16 rokov, ktoré sa konali  v Českej republike. Slovenský tím obsadil 4. miesto.

Pre Samuela to bola obrovská motivácia a po MS začal trénovať v Považskej Bystrici za juniorov a následne aj za mužov. V sezóne 2019/20 sa mu podarilo vyhrať extraligu juniorov a v tom istom roku aj extraligu mužov. V roku 2021 s tímom z Považskej Bystrice zaznamenal veľké klubové úspechy. Vyhrali Majstrovstvá SR do 23 rokov, následne skončil ako vicemajster MSR do 20 rokov, a v U18 sa im podarilo obsadiť 3.miesto. Momentálne sa v 17-tich rokoch pripravuje s reprezentačným tímom do 20 rokov na Majstrovsva sveta, ktoré sa budú konať budúci rok.

Pevne veríme, že aj na tejto súťaži Samuel so svojím tímom uspeje. Prajeme nášmu Samíkovi a jeho tímu veľa športových a osobných úspechov. Sme hrdí, že našu školu navštevuje veľa úspešných a aktívných mladých ľudí, ktorí sú zapálení pre svoj odbor a svoje koníčky.

Autor článku: Mgr. Monika Vaňová – triedna učiteľka II.C-K

Autor fotografii: Samuel Hrivnák – žiak II.C-K

Fotogaléria k článku