Kde sa niečo končí, tam sa niečo začína

29.05.2019 17:21
Zo školy

Autor : Patrícia Gabrišová, ZŠ A. Bagara Trenčianske Teplice

Späť na úvod

 Žiaci deviateho ročníka si momentálne užívajú svoje posledné dni na základnej škole. Po testovaní ich čakajú májové prijímacie pohovory, ako aj najväčšia študentská slávnosť na ZŠ : venček. Od konca apríla do konca mája budú prebiehať tanečné nácviky, kde si deviataci vyskúšajú svoje tanečné schopnosti. Venček sa bude konať v júni v budove Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, ktorá už roky spĺňa podobný účel.

Aké majú naši žiaci plány po ukončení základnej školy?

Martina Talábová : Po ukončení základnej školy by som chcela ísť na zdravotnú školu, odbor masér alebo zubný laborant, lebo ma napĺňa práca s ľuďmi.

Daniela Rosinová : Mojím cieľom je ísť na vysokú školu, ešte nemám zameranie, ale po základnej škole je moja voľba jasná – buď gymnázium v Novej Dubnici, alebo Gymnázium Ľudovíta Štúra v Trenčíne.

Viktória Baginová : Podala som si prihlášku na Strednú odbornú školu Jilemnického v Trenčíne, konkrétne odbor cestovný ruch. Láka ma práca v zahraničí, možno v hoteli na pozícii čašníčky, uvidíme, ako sa to podarí.

Martin Pšenka : Keďže ma baví šport a roky sa mu venujem, chcem ísť na Športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach, kde ma už aj na základe prijímačiek prijali.

O priebehu podujatia, ako aj výsledkoch prijímacích pohovoroch budeme priebežne informovať. Veríme, že sa našim žiakom budú plniť pracovné a životné sny a že z nich vyrastú skutočne plnohodnotné osobnosti, ktoré základná škola pripravila na rozličné životné , ktorým budú musieť v živote čeliť.


Prajeme im všetko dobré !