Činnosť ŠKD

19.06.2021 15:04
Zo školy

Autor : Ingrid Lendacká, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Milí kamaráti,

školský klub detí fungoval za dodržiavania prísnych epidemiologických opatrení. Počas tejto zvláštnej doby sa nám podarilo zrealizovať viacero zaujímavých aktivít:

Žeruchová záhradka a jarný strom“

Bola to naša spoločná práca v skupinách. No chceli sme si vyskúšať aj rolu pestovateľov. Vyrobili sme si domček a pred ním záhradku. V záhradke nám vyrástla vlastnoručne posiata zelená žerucha. Výsledok našej práce nám vyčaril úsmev na tvári.

Týždeň detskej radosti

Každý deň nejaký pekný zážitok a prekvapenie. Na začiatku týždňa sme si pochutnali na skvelom čokoládovom pudingu. Druhé popoludnie bolo o našej tvorivosti pri skladaní stavebníc a samotnej hre. Boli sme stavitelia, ale aj kuchári a pretekári s autami. A potom sme si zašportovali na školskom ihrisku. Zablúdili sme aj do krajiny „CHROBÁČIKOVO“. Farebné húseničky a bodkované lienky sa vďaka našim šikovným rúčkam vydarili. A pridali sme k nim aj chrobáčiky obmotané vlnou. Krásne počasie a vietor vo vlasoch nás lákali nasadnúť do kvetinového balóna, ktorý sme si kriedami nakreslili na asfaltovej ploche pred našou školou. To by bolo, keby aj naozaj lietal.😉🎈 Ale aj papierové mini balóniky a jeden mega balón nás potešili. V závere týždňa sme sa v ŠKD premenili na žabky, ktoré skákali, tancovali, zabávali sa. Tento deň bol plný súťaženia a dobrej nálady.

Návšteva obecnej knižnice

Jeden z tých najkrajších dní, kedy sme mohli objavovať neznáme a zaujímavé zo sveta literatúry. Naša sprievodkyňa nám dovolila nahliadnuť do kníh plných príbehov, fantázie ale aj histórie. Potešilo nás aj rozprávkové čítanie a hľadanie rozprávkových postáv, ktoré sa nám trochu poplietli. Ale podarilo sa nám dať všetko do poriadku a postavičky našli svoje dvojice.

Deň otcov

Tatinko, ľúbim ťa preto, že:

  • mi vždy poutieraš špinavú tvár
  • mi čítaš rozprávky na dobrú noc
  • možem na tebe jazdiť ako na koníkovi
  • je s tebou vždy sranda
  • chodíme spolu na prechádzky a ihriská
  • mi dovolíš aj to, čo maminka zakáže
  • si môj hrdina...🧡

To sú slová, ktoré sme venovali našim ockom, pretože aj oni majú v júni svoj sviatok. My sme im v našom klube pripravili maličké prekvapenie v podobe milých pozdravov.