My je silnejšie ako ja

01.05.2019 17:42
Zo školy

Autor : Denisa Križanová, ZŠ A. Bagara Trenčianske Teplice

Späť na úvod

Čo projekt prináša? 

1. Čitateľské kluby. 

Vďaka získanému grantu už dnes máte v rukách nové knihy. Veríme, že sme vybrali dobre. Veď už názvy hovoria za seba: Babka gaunerka, Operácia orech a iné dedkoviny, Ako sa zamilovať do blázna, 13-roční, Chlapec v sukni a Všetci za jedného. Treba si vybrať tú správnu knihu, pretože niektoré sú vhodné pre štvrtákov a iné však pre starších. Minimálne jedna z nich Vás isto očarí vtipom, múdrosťou alebo jednoducho chytí za srdce. 

2. Rozprávajme sa o ...

Túto časť už máme za sebou. Mali sme možnosť pohovoriť o tom, čo sa hovorí o ženskom a mužskom správaní a čo na to štatistiky a skutočnosť o rodovej rovnosti. Hovorili sme, ako bezpečne plávať v digitálnom svete. Už by sme aspoň trocha mohli vedieť,  na čo máme a nemáme práva. A aj to, ako sa nechytiť do pasce v obchodovaní s ľuďmi. 

3. Polnočné čítanie

Bomba akcia je polnočné čítanie. Piatok 24. mája sa otvoria dvere školskej knižnice - v  podvečer o 20.00 hod, aby sa pri večernom svetle asi 20 vášnivých čitateľov začítalo do príbehov z knihy 13-roční a diskutovali o problémoch vážnych i nevážnych. 

4. MY pre iných...

Nezabúdame ani iných, ktorí sú osamotení a väčšinu času trávia so sebou a svojimi miznúcimi spomienkami. Podelíme sa o postrehy z kníh, venujeme kúsok seba a svojho životného elánu. To správne miesto, kde nás kroky zavedú, je Dom dôchodcov. 

5. Iní pre nás.

Divadlo a dramatické stvárnenie životného príbehu je to, čo môže obohatiť zasa nás. Veríme, že sa Vám bude páčiť.